Підтримка Аграріїв Тарутинської громади

Друк

З метою підтримки аграрного сектору (сільськогосподарських, фермерських господарств, фізичних осіб – товаровиробників) в період воєнного стану діє державна цільова програма «Доступні кредити 5-7-9», яка діє по двох напрямах:

  1. Кредитування сільгосптоваровиробників (юридичних осіб) під 9% річного обороту під залог державної гарантії – до 4,0 млн. грн.
  2. Кредитування сільгосптоваровиробників (юридичних осіб) та фізичних осіб на придбання нової сільськогосподарської техніки під 7% річних.

Українські аграрії з початку 2023 року завдяки державним програмам отримали близько 21,2 млрд гривень кредитів.

Серед лідерів Одеська область!

В Україні 5 тис. сільгоспвиробників отримали кредитну підтримку, з них 484 сільськогосподарських підприємства з Одещини, що становить 9,3% від загальної кількості, у тому числі 414 підприємств за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%», що становить 10,1 % від загальної кількості по Україні!
На території Тарутинської громади сільгосптоваровиробники можуть залучити кредитні кошти у 2 банках: АТ «Ощадбанк», АТ КБ «ПриватБанк».

 

У березні 2023 року Програма USAID з аграрного і сільського розвитку - АГРО відновила прийом заявок на надання аграріям посівного матеріалу кукурудзи бренду DEKALB, наданого компанією Байєр (Bayer Ukraine) у межах Ініціативи USAID AGRI-Україна, спрямованої на забезпечення продовольчої безпеки.

Заявки приймаються через Державний аграрний реєстр (ДАР).

Завдяки такій підтримці українські фермери отримають насіння кукурудзи бренду DEKALB на близько 15 тис га.

Заявниками можуть бути виробники сільськогосподарської продукції, які відповідають наступним критеріям:

✅ Зареєстровані як юридичні особи або фізичні особи-підприємці, в тому числі сімейні фермерські господарства.
✅ Мають загальну площу земельних ділянок у власності та/або в оренді від 5 до 500 га, розташовані на неокупованій території.

✅ Не були відібрані для отримання підтримки за програмою “Отримання від Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) добрив та насіння соняшника”.

Залежно від площі землі в обробітку, Заявник може отримати до 25 посівних одиниць насіння кукурудзи бренду DEKALB:

🔹якщо Заявник має в обробітку від 5 до 24 га, кількість посівних одиниць розраховуватиметься пропорційно кількісті га в обробітку (1 посівна одиниця = 1 га).
🔹якщо Заявник має в обробітку від 25 до 500 га, Заявник може отримати 25 посівних одиниць.

Заявник має забезпечити логістику доставки насіння з обласних пунктів розподілення власним транспортом/коштом, про що потрібно підтвердити при заповненні заявки.

У випадку невикористання отриманих ресурсів за цільовим призначенням у посівному сезоні 2023 р. або відсутності належно оформлених актів про внесення/посів отриманих добрив або насіння, Заявник буде зобов’язаний повернути отримані ресурси в натуральній формі Проекту USAID АГРО для передання іншим агровиробникам, які мають потребу та змогу їх використати.

ℹ️ Контактна інформація:

Більш детальну інформацію щодо кредитування сільгосптоваровиробників можна отримати звернувшись за консультацією до відділень відповідних банків:

  • 0973194340 – Семенків Ірина Михайлівна (АТ КБ «ПриватБанк»);
  • 0677951595 – Завгородня Юлія Федорівна (АТ «Ощадбанк»).

Більш детальну інформацію з питань підтримки аграрного сектору посівним матеріалом можна отримати на сайті Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської обласної державної (військової) адміністрації.

Контакт-центр ДАР: +38 044 339 9215; support@dar.gov.ua
Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО): agro.office@chemonics.com

 

Відділ економіки, інвестицій та сільського господарства

 

 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.