Про надання соціальної підтримки населенню Тарутинської селищної ради у 2022 році

Друк

Соціальна допомога населенню – важлива складова роботи органів влади, яка має підтримати тих громадян, у житті яких виникли проблеми.

В Тарутинській селищній раді  створена комісія з розгляду заяв громадян із надання одноразової грошової матеріальної допомоги, які опинилися у скрутних життєвих обставинах. Протягом  2022 року проведено 17 засідань цієї комісії, на яких  розглядалися умови проживання ветеранів війни, громадян похилого віку, осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших категорій громадян.

Допомога надавалася за рішеннями сесій та виконавчого комітету Тарутинської селищної ради, враховуючі рішення комісії з розгляду заяв громадян із надання одноразової грошової матеріальної допомоги.

У 2022 році надано одноразової грошової матеріальної допомоги  583 особам на суму  2,5 млн.грн., що на 635,3 тис. гривень більше ніж у 2021 році, у тому числі:

– громадянам на проведення медичних операцій, довготривалого та дорого вартісного лікування в залежності від важкості захворювання, терміну лікування 175 особам на суму 1146,0 тис. гривень;

-  особам, які потерпіли внаслідок пожежі, стихійного лиха в залежності від ступеню руйнування житла 2 особам на суму 35,0 тис. гривень;

–  громадянам, які брали  участь в антитерористичній операції , приймали або на даний час приймають участь в операції об'єднаних сил (ООС) (до 14 жовтня) 87 особам на суму 130,5 тис. гривень.   

– громадянам, які брали або на даний час беруть   участь в ООС для проведення лікування та реабілітації  в залежності від важкості захворювання, терміну лікування 6 особам на суму 75,0 тис. гривень;

- учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС та сім’ям померлих учасників ліквідації аварії на ЧАЕС – 17 особам на суму 17,0 тис. гривень;

- учасникам бойових дій в Афганістані та в інших державах 46 особам на суму 46,0 тис. гривень;

- ветеранам Другої світової війни - 15 особам а суму 17,0 тис. гривень;

- дітям – інвалідам та інвалідам 1 групи підгрупи А,В  - 110 особам на суму 110,0 тис. гривень;

        -  надання матеріальної допомоги сім’ям загиблих військовослужбовців та з нагоди відзначення Дня Збройних сил України - 14 особам 150,0 тис. гривень;

       - допомога іншим категоріям громадян, що опинились в складних  життєвих обставинах, відповідно до складності ситуації, рівня забезпеченості сім’ї  надана 91 особі на суму 615,0 тис. гривень;

- допомога на поховання людей без постійного місця проживання, та осіб працездатного віку, які на день смерті ніде не працювали надана 19 особам н суму 57,0 тис. гривень.

          Одноразова грошова матеріальна допомога надавалась за рахунок коштів, передбачених в Тарутинському селищному бюджеті Болградського району Одеської області на 2022 рік на реалізацію  Комплексної програми соціальної підтримки населення Тарутинської селищної територіальної громади на 2021-2023 роки, затвердженої рішенням Тарутинської селищної ради від  24 грудня 2020 року №72-VІІІ (зі змінами).

         Крім цього було підготовлено 39 пакетів документів на виділення матеріальної допомоги мешканцям громади, які потребують лікування, з обласного бюджету. За результатами розгляду відповідних заяв з обласного бюджету виділено мешканцям громади матеріальної допомоги у сумі 540, 0 тис. грн.

         Селищною радою планується і в подальшому чітко дотримуватися вимоги щодо реалізації заходів, що проводяться Кабінетом Міністрів України щодо подолання негативних явищ по відношенню до соціально незахищених верств населення, що дасть можливість забезпечити своєчасно соціальний захист та підвищення життєвого рівня жителів громади.

 

Відділ соціального захисту

Тарутинської селищної ради

 

 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.