Робота адміністративної комісії виконавчого комітету селищної ради у 2022 році

Друк

Адміністративна комісія при виконавчому комітеті Тарутинської селищної ради створена з метою розгляду протоколів про адміністративні правопорушення у межах компетенції, визначеної статтею 218 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Засідання адміністративної комісії відбуваються по мірі надходжень адміністративних справ.

Упродовж 2022 року проведено 8 засідань адміністративної комісії, на яких розглянуто  16 справ про адміністративні правопорушення відносно 16 осіб.

За результатами розгляду вказаних справ винесено 16 постанов, згідно із якими:

За ст. 152 (порушення правил благоустрою) 5 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу на суму 2890,00 грн.

За ч. 2 ст. 156 (продаж алкогольних напоїв в заборонений час) 4 особи притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу на суму 27200,00 грн.

Відносно 1 особи винесено постанова про закриття справи та відповідно 3 осіб звільнено від адміністративної відповідальності при малозначності правопорушення та ці особи отримали усне зауваження та попередження.

Відносно 10 осіб  матеріали про адміністративне порушення повернуті на доопрацювання, у зв’язку з тим, що матеріали адміністративних справ не оформлені належним чином згідно вимог чинного законодавства України, що виключає притягнення правопорушників до адміністративної відповідальності на законних підставах.

Таким чином, адміністративною комісією накладено адміністративних стягнень у вигляді штрафів на загальну суму  38 250,00 грн.

Добровільно сплачено штрафів на суму 30 090,00 грн.

Для примусового виконання направлено матеріали в Державну виконавчу службу на суму 8160,00 грн.

Члени адміністративної комісії протягом року надавали практичну допомогу в роз’ясненні громадянам вимог адміністративного законодавства та  вносили відповідні пропозиції.

З метою забезпечення додержання законів, охорони державного і громадського порядку, прав громадян, органи місцевого самоврядування на своїй території координують роботу по запобіганню адміністративним правопорушенням всіх державних і громадських органів, керують діяльністю адміністративних комісій. Але лише спільні зусилля всіх членів громади допоможуть вирішити проблеми, які повсякчасно виникають, не порушуючи норми законодавства.

 

Ліна БОРОДИЧ - секретар адміністративної комісії, головний спеціаліст юридичного відділу Тарутинської селищної ради

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.