Про нагальні питання життєдіяльності громади

Друк

На щотижневій апаратній нараді в Тарутинській селищній раді, яка відбулася 28 листопада під головуванням селищного голови Сави Чернєва, заслухано звіти керівників комунальних некомерційних підприємств та структурних підрозділів за минулий тиждень та обговорені нагальні питання життєдіяльності громади на поточний період.

Минулий тиждень для роботи закладів охорони здоров’я був складний у зв’язку з перебоями у світлопостачанні, заклади працювали у режимі дизель-генератора. Незважаючи на труднощі, заклади охорони здоров’я Тарутинської громади працювали у штатному режимі: здійснювали прийом і діагностику хворих та лікування у стаціонарі.

Двоє дітей з коронавірусною хворобою на минулому тижні транспортовано до Арцизької лікарні. За період з 21 по 25 листопада на стаціонарне лікування до відділень Тарутинської лікарні госпіталізовано 75 хворих, виписано – 78; народилося 3 дітей; звернулось за медичною допомогою двоє внутрішньо переміщених осіб, які були госпіталізовані.

Тарутинська центральна лікарня придбала цистоскоп – спеціальний прилад для діагностики хвороб уретри і сечового міхура.

Медичними працівниками Тарутинського центру первинної медико-санітарної допомоги було прийнято за минулий тиждень 982 мешканця ОТГ, у т.ч. 210 дітей, а також 6 ВПО. В денних стаціонарах проліковано 68 осіб. Здійснено два виїзди сімейними лікарями, прийнято 34 особи, з них – 22 дітей. Продовжується вакцинація населення від COVID-19, з 21 по 25 листопада вакциновано 59 осіб. Надійшли результати 32 цитологічних досліджень, з яких виявлено 20 патологій, що потребують лікування.

На обліку відділу соціального захисту населення перебувають 1905 внутрішньо переміщених осіб. Всього знято з обліку 423 ВПО.                  За минулий тиждень взяті на облік 9 ВПО.

Створена комісія селищної ради з перевірки відповідності фактичного розміщення тимчасових споруд їхньої площі з наявними паспортами прив’язки,  яка перевірить дані споруди на відповідність.

Відділом земельних ресурсів підготовлені матеріали на засідання земельної комісії селищної ради, яка відбулася 23 листопада, приймаються первинні документи по затвердженню технічної документації на присадибні ділянки згідно Закону України №2698.

У закладах освіти громади проводяться олімпіади та конкурси, відбулися заходи до Дня Гідності та Свободи, до Дня пам’яті жертв Голодоморів.  У Красненському ліцеї проводиться заміна котлів. У Серпневському та Красненському ліцеях на цьому тижні завершуються роботи по підготовці укриттів.

В бібліотеках району продовжується актуалізація бібліотечних фондів. В закладах культури триває підготовка до відзначення Дня Збройних сил України.

Під час наради були порушені інші питання: проведення позачергового засідання комісії з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій; влаштування людей похилого віку, які залишились без догляду рідних; щодо роботи пунктів незламності; розміщення евакуйованих осіб.

У ході наради Тарутинський селищний голова надав ряд рекомендацій та доручень керівникам структурних підрозділів.

 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.