Про виконання місцевого бюджету Тарутинської селищної ради за 10 місяців 2022 року

Друк

За 10 місяців 2022 року до доходної частини загального фонду селищного бюджету надійшло 102 642,7 тис. грн. власних надходжень (без врахування міжбюджетних трансфертів), що становить 91,3 відсотків запланованого обсягу доходів на вказаний період, в тому числі надходження жовтня склали 15 824,1 тис. грн.. По відношенню до аналогічного періоду 2021 року темп росту надходжень до бюджету за рахунок місцевих податків та зборів склав на 103,5 відсотків, в сумарному вигляді збільшення становить 3 467,3 тис. грн.. Доходна частина селищного бюджету з врахуванням міжбюджетних трансфертів, що надходять у вигляді субвенцій і дотацій з державного та обласного бюджетів, виконана на 95,7 відсотків. З початку року до нашого бюджету надійшло 71 289,4 тис. грн. офіційних трансфертів, в тому числі протягом жовтня 8 239,2 тис. грн.. Основні надходження – це освітня субвенція для виплати заробітної плати педагогічним працівникам загальноосвітніх шкіл і базова дотація, з початку року відповідно надійшло 49 406,3 тис. грн. та 17 574,0 тис. грн..

Також у жовтні бюджету Тарутинської селищної ради розпорядженням голови Одеської обласної військової адміністрації виділено дотацію на проведення розрахунків протягом опалювального періоду за комунальні послуги та енергоносії, спожиті КНП «Тарутинська центральна лікарня» у обсязі 1 905,1 тис. грн.. Кошти вже надійшли на рахунок селищного бюджету, що гарантує  опалення лікарні протягом зимового періоду. Виділення вказаних коштів стало можливим завдяки тісній співпраці керівництва нашої громади, її виконавчих органів і особисто селищного голови з Одеською ОВА, неодноразових звернень, надання обгрунтованих розрахунків, щодо недостачі коштів на фінансування Тарутинської центральної лікарні.

Станом на 1.11.2022 року до бюджету надійшло 3 194,4 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб, що сплачується із доходів, отриманих від оренди земельних ділянок (паїв), при цьому надходження жовтня складають лише 778,5 тис. грн.. Планові призначення із зазначеного податку виконані на 53,0 відсотків. Враховуючи, що орендна плата як в грошовому, так і в натуральному виразі практично повністю сплачена власникам земельних ділянок і, згідно чинного законодавства, податкові агенти повинні були перерахувати відповідний податок до бюджету в повному обсязі.

Знову доводиться констатувати той факт, що  не в повному обсязі платники сплачували земельний податок з юридичних осіб (відсоток виконання 85,4), орендну плату з юридичних (відсоток виконання 90,8) та з фізичних осіб (відсоток виконання 46,8). Враховуючи те, що від сплати податків і зборів звільнені тільки жителі і підприємства, що проживають і працюють на тимчасово окупованих територіях та в регіонах, в яких проходять активні бойові дії, решта платників повинна виконувати свої податкові зобов’язання, тим самим вносячи свій вклад в підтримання життєдіяльності та обороноспроможності України. Вчасна сплата податків дає змогу місцевому бюджету утримувати об’єкти соціальної сфери, навчальні заклади, центральну лікарню, сільські фельдшерсько-акушерські пункти і лікарські амбулаторії, підтримувати на належному рівні благоустрій населених пунктів нашої громади та надавати їх жителям комунальні послуги, матеріально підтримувати в цей непростий час соціально вразливі версти нашого населення.

Фінансовим управлінням, спільно з відділом земельних ресурсів та юридичним відділом, проводиться аналіз сплати  орендної плати за землю в розрізі платників за 2021 – 2022 роки, на основі  якого будуть здійснюватися заходи щодо анулювання договорі оренди земельних ділянок з тими юридичними і фізичними особами, що мають прострочену заборгованість.

У жовтні 2022 року касові видатки загального фонду селищного бюджету склали 18 211,1 тис. грн., в тому числі заробітна плата з нарахуванням працівників бюджетних установ склала 12 831,4 тис. грн., оплата за спожиті енергоносії і комунальні послуги 1 064,6 тис. грн., видатки на соціальну підтримку населення 341,6 тис. грн., дотація закладам охорони здоров’я і комунальним господарствам громади 1 698,8 тис. грн., видатки на придбання продуктів харчування в освітніх закладах склали 247,2 тис. грн.. Всі соціальні виплати здійснені в повному обсязі, не допущена кредиторська заборгованість по захищеним статтям бюджету.

 

Начальник фінансового управління                       Марина КОНСТАНДОГЛО    

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.