Процедури транзиту живої ВРХ та ДРХ через територію Румунії

Друк

Згідно листа Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області  від 26.09.2022 р.  № Вн- 2174/02.3-22  "Щодо тимчасової процедури транзиту живої ВРХ та ДРХ через територію Румунії"  доводимо до відома всіх зацікавлених операторів ринку, які мають намір здійснювати транзит через територію Європейського Союзу (виключно Румунія) живих тварин (дрібна рогата худоба, велика рогата худоба), мають подати до відповідного управління Держпродспоживслужби в області (далі - Головне управління) звернення у довільній формі щодо транзиту через територію Румунії, яке повинне містити наступну інформацію:

1. Назву відправника;

2. Місце та адресу господарства відправки тварин з обов'язковим зазначенням кількості тварини, які плануються до транзиту;

3. Маршрут руху транспортних засобів через територію ЄС;

4. Письмові гарантії, що тварини не будуть зупинятися і розвантажуватися на території ЄС протягом всього маршруту;

5. Пункт в'їзду/виїзду з ЄС (пункт прикордонного контролю ВСР);

6. Орієнтовна дата відправки та дата прибуття до ЄС (наразі для транзиту ВРХ та ДРХ - виключно Румунія).

7. Країну призначення.

До заяви необхідно надати  зразки:

1. Ветеринарного сертифіката для експорту в країну призначення;

2. Документу про дезінфекцію (акт дезінфекції) та інформацію про речовини, які будуть використовувати під час дезінфекції, та їхній термін експозиції.

На основі цих даних Головне управління за результатами аналізу згаданої інформації перевіряє операторів ринку на відповідність умовам транзиту, погодженими з Румунією.

Водночас у випадку наявності даних або дозволів інших країн щодо транзиту живих тварин через свою територію з України головне управління повинне надати копії таких дозволів до центрального апарату  Держпродспоживслужби.

Окремо просимо до відома операторів ринку, що у випадку погодження ЄС транзиту обов'язковою умовою є подача нотифікації через заповнення в системі TRACES першої частин C-CHED на пункт пропуску, куди планується відправка живих. У випадку відсутності вчасно проданої нотифікації через C-CHED інспектори ЄС залишають за собою право не допустити живих тварин до переміщення навіть у випадку наявності погодження транзиту на надану партію тварин.

Звертаємо увагу, що тимчасово транзит живої ВРХ та ДРХ можливий виключно через пункт пропуску Орлівка-Ісакчеа.

Просимо звернути увагу операторів ринку, що ЄК може приймати  рішення щодо видачі дозволу на транзит, враховуючи поточний епізоотичний стан на території регіонів походження тварин.

 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.