Про стан виконання селищного бюджету за серпень 2022 року

Друк

     За серпень 2022 року до доходної частини загального фонду селищного бюджету надійшло 9 645,8 тис. грн., що становить 64,7 відсотків запланованих надходжень на серпень 2022 року. З початку року виконання власних доходів селищного бюджету (без врахування міжбюджетних трансфертів) склало 94,8 відсотків. По відношенню до аналогічного періоду 2021 року темп росту надходжень до бюджету за рахунок місцевих податків та зборів склав на 104,8 відсотків, в сумарному вигляді збільшення становить 3 449,0 тис. грн.. Доходна частина селищного бюджету з врахуванням міжбюджетних трансфертів, що надходять у вигляді субвенцій і дотацій з державного та обласного бюджетів, виконана на 97,0 відсотків. З початку року до нашого бюджету надійшло 56 792,9 тис. грн. офіційних трансфертів, в тому числі протягом серпня 4 104,7 тис. грн.. Основні надходження – це освітня субвенція на заробітну плату педагогічних працівників загальноосвітніх шкіл і базова дотація.

     Разом з тим, в серпні місяці, як і в попередній період, майже не було сплати податку на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів, отриманих за надання в оренду земельних ділянок (паїв). Станом на 1.09.2022 року при планових призначеннях на вказаний період в обсязі 3 422,8 тис. грн. до бюджету надійшло лише 1 211,4 тис. грн., при цьому левову долю надходжень складає погашення заборгованості за попередні бюджетні періоди. За липень-серпень 2022 року, тобто за період видачі орендної плати за поточний рік до бюджету надійшло тільки 306,1 тис. грн.. Враховуючи те, що вказаний податок повинен перераховуватися орендарями земельних ділянок протягом 3-х днів з моменту видачі орендної плати в грошовому чи натуральному вигляді, до бюджету мала надійти значно більша сума.     

     Також не в повному обсязі платники сплачували єдиний податок з сільськогосподарських товаровиробників (відсоток виконання планових призначень 69,6), земельний податок з юридичних осіб (відсоток виконання 77,2) та орендну плату з фізичних осіб (відсоток виконання 48,0). Низький рівень надходження коштів до селищного бюджету по вказаним видам податків частково пояснюється об’єктивними причинами. Разом з тим, за минулий місяць дещо покращилася ситуація з реалізацією продукції сільськогосподарської галузі, зафіксовано зростання закупівельних цін на зернові. Тому платникам податків до бюджетів усіх рівнів необхідно виконати свої зобов’язання згідно чинного законодавства. При цьому вкотре наголошуємо, що від сплати податків і зборів звільнені тільки жителі і підприємства, що проживають і працюють на тимчасово окупованих територіях та в регіонах, в яких проходять активні бойові дії. Решта платників повинна виконувати свої податкові зобов’язання, тим самим вносячи свій вклад в підтримання життєдіяльності та обороноспроможності України. Вчасна сплата податків дає змогу місцевому бюджету утримувати об’єкти соціальної сфери, навчальні заклади, центральну лікарню, сільські фельдшерсько-акушерські пункти і лікарські амбулаторії, підтримувати на належному рівні благоустрій населених пунктів нашої громади та надавати їх жителям комунальні послуги, матеріально підтримувати в цей непростий час соціально вразливі версти нашого населення.

    В серпні 2022 року касові видатки загального фонду селищного бюджету склали 14 577,5 тис. грн., в тому числі заробітна плата з нарахуванням працівників бюджетних установ склала 10 475,1тис. грн., оплата за спожиті енергоносії і комунальні послуги 1 184,8 тис. грн., видатки на соціальну підтримку населення 141,4 тис. грн., дотація закладам охорони здоров’я і комунальним господарствам громади 1 673,7 тис. грн., з них 934,2 тис. грн. направлені на придбання вугілля в закладах освіти для впевненого проходження опалювального сезону. Всі соціальні виплати здійснені в повному обсязі, не допущена кредиторська заборгованість по захищеним статтям бюджету. Також було перераховано іншу субвенцію Одеському обласному бюджету у сумі 280,0 тис. грн. на утримання за рахунок коштів селищного бюджету однієї навчальної групи в ДНЗ «Тарутинський аграрний професійний ліцей» з тим, щоб не допустити закриття вказаного навчального закладу.

 

 Фінансове управління Тарутинської селищної ради                          

 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.