Щодо Тарутинського центру соціального обслуговування

Друк

Кожна людина заслуговує на гідну старість і не повинна почуватися самотньою. Одинокі літні люди та інваліди, які не здатні до самообслуговування, колишнього Тарутинського району були влаштовані до Тарутинського центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Тарутинської селищної ради. На даний час у денному стаціонарі центру перебувають 35 осіб, з них: 15 - з Бородінської громади та 20 – з Тарутинської громади.

У 2022 році фінансування утримання Тарутинського центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) здійснюється повністю з бюджету Тарутинської селищної ради тому, що Бородінською селищною радою у 2022 році не передбачена субвенція для покриття видатків на утримання закладу. Тарутинська селищна рада запропонувала розподілити видатки на утримання Тарутинського центру соціального обслуговування пропорційно чисельності підопічних від громад.

У зв’язку з цим, 8 вересня 2022 року відбулась зустріч Тарутинського селищного голови Сави Чернєва та керівника терцентру Тетяни Єпурі з головою Бородінської селищної ради Іваном Кюссе для вирішення даного питання. На сесії Бородінської селищної ради прийнято рішення про створення Терцентру в Бородінській громаді. Іван Кюссе запевнив, що заклад для одиноких літніх людей та інвалідів у Бородінський громаді буде відкритий до 1 жовтня 2022 року та мешканці Бородінської громади, які перебувають у Тарутинському терцентрі, будуть переведені до новоствореного центру. Але залишається не вирішеним питання щодо покриття видатків на утримання мешканців Бородінської громади у Тарутинському центрі соціального обслуговування за 9 місяців 2022 року.

Сподіваємось на врегулювання і цього питання найближчим часом.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.