Про впорядкування та користування сміттєзвалищем

Друк

          Шановні мешканці селища Тарутине! Керівництво Тарутинської селищної ради звертається до вас з великим проханням дотримуватись санітарних норм та правил утримання територій населених місць, затверджених наказом  Міністерства охорони здоров’я України від 17.03.2011р. №145, зокрема що стосується користування сміттєзвалищем смт Тарутине.

           Утримання будь-якого сміттєзвалища передбачає систематичні роботи з його впорядкування, у тому числі задля забезпечення вільного доступу сміттєвозам для підвезення й вивантаження твердих побутових відходів.

           Роботи з впорядкування сміттєзвалищ проводить спеціальна організація, вартість послуг якої на сьогоднішній день складає 200 тис.грн. На жаль, такої суми коштів для проведення цього виду робіт в бюджеті Тарутинської селищної ради не має.

           Допомогу у вирішені питання щодо впорядкування сміттєзвалища  надав керівник СФГ «Кристал» Роман Кюссе, який направив бульдозер та виділив дизпаливо для проведення відповідних робіт. Спільними зусиллями технікою СФГ «Кристал» та КП «Тарутинський ВУЖКГ» на сміттєзвалищі був наведений порядок.

           Але, на превеликий жаль, не всі мешканці селища Тарутине із розумінням відносяться до питань благоустрою та не дотримуються правил користування територій населеного пункту. Після проведених робіт на сміттєзвалищі у липні місяці деякі жителі Тарутине викидають сміття на щойно зачищених ділянках, в недозволеному місці.

          Тарутинська селищна рада звертається з проханням до жителів громади, підприємств та установ, які самостійно вивозять сміття, вивозити побутові відходи лише у відведені для цього місця, дотримуватись вимог що вказані на табличках, встановлених на сміттєзвалищі.  Адже вивезення сміття – це цілий комплекс робіт, за яким стоїть людська праця та немалі витрати.  А головне - належне утримання сміттєзвалищ - це запорука безпечної екологічної обстановки.

         Пам’ятаймо, що порядок та благоустрій території населених пунктів залежить від кожного з нас!

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.