Нарада з сільгоспвиробниками Тарутинської громади

Друк

 

Президент України Володимир Зеленський 11 березня 2022 року у відеозверненні до українців наголосив про необхідність проведення повноцінної посівної кампанії: «…на всій нашій землі, що б там не було, мають цієї весни, як і будь-якої весни, зробити повноцінну посівну кампанію. Настільки, наскільки це можливо. Бо це - про життя. Про наше життя. Про наше майбутнє. Отже, і про нашу перемогу».

Сьогодні в Тарутинській селищній раді під головуванням селищного голови Сави Чернєва відбулася нарада з питань підтримки державою сільськогосподарських товаровиробників щодо забезпечення посівної кампанії – 2022 та сплати податків до місцевого бюджету. У нараді взяли участь: начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура, та на відео зв’язку була директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин ОДА Алла Стоянова.

Відкриваючи нараду селищний голова зазначив, що у аграріїв у військовий час свій фронт – проведення посівної та саме зараз настала необхідність обговорення особливості її проведення.  

Начальник Болградської районної військової адміністрації Г.Бамбура ознайомив присутніх з основними задачами, які стоять перед військовою адміністрацією та наголосив, що перемогти ми можемо тільки разом, підтримуючи один одного та виконуючи своє завдання, свою роботу.

Під час наради спеціалісти селищної ради поінформували керівників сільськогосподарських підприємств Тарутинської громади з основними напрямками підтримки державою сільськогосподарських підприємств у період посівної кампанії: дизельним паливом, насіннєвим матеріалом, добривами, засобами захисту. Також на нараді обговорили питання про створення резерву продовольства, про бронювання військовозобов’язаних аграріїв та сплату податків до місцевого бюджету.

Перед присутніми виступив заступник начальника територіального центру комплектування та соціальної підтримки Анатолій Лимар, якій акцентував увагу присутніх на проведенні призову військовозобов’язаних, виділення транспортних засобів сільгосппідприємствами.

Директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин ОДА Алла Стоянова звертаючись до аграріїв громади підкреслила, що потрібно акумулювати усі зусилля щоби в нинішніх непростих умовах провести посівну. Алла Стоянова висвітлила основні питання та проблеми, що виникають у аграріїв.

Аграрії Тарутинської громади мали змогу задати конкретні питання щодо роботи сільгосппідприємств в умовах воєнного стану та отримали компетентні відповіді.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.