Відбулася апаратна нарада Тарутинської селищної ради

Друк

       21 лютого Тарутинський селищний голова Сава Чернєв провів апаратну нараду за участю заступників голови, керівників структурних підрозділів селищної ради та комунальних некомерційних підприємств.

      У ході апаратної наради обговорено низку актуальних питань життєдіяльності  громади.

      Керівник КНП «Тарутинська центральна лікарня» повідомив, що у центральну лікарню доставлена киснева станція, тривають роботи по її підключенню та по розведенню ліній. На минулому тижні до лікарні поступило 14 хворих та з підозрою на COVID-19; в палаті інтенсивної терапії реанімаційного відділення знаходяться 4 хворих. За тиждень використано 714 кг кисню. 18 лютого лікарня отримала відповідь Національної служби здоров’я України на пропозицію-подання «Медична допомога при пологах», Тарутинській лікарні підтверджені документи на пологове відділення, очікується проект договору. Заробітна плата медичним працівникам лікарні виплачується своєчасно з урахуванням її підвищення з 1 січня 2022 року.

      Під час апаратної наради Тарутинський селищний голова повідомив, що на період проведення конкурсу на заміщення вакантної посади керівника КНП «Тарутинський центр первинної медико-санітарної підготовки» виконуючою обов’язки керівника комунального некомерційного підприємства призначена Меланія Міланова.

      В.о.керівника КНП «Тарутинський ЦПМСД» М.Міланова повідомила, що на даний час на амбулаторному лікуванні перебуває 51 чол. з захворюванням на коронавірус; у лютому проведено 102 експрес-тесту, з них – 77 позитивних. За останній тиждень вакциновано 176 чол.: першу дозу вакцини отримали 91 чол., другу дозу – 33 та 52 – бустерну.

         Спеціалістами відділу економіки, інвестицій та сільського господарства  селищної ради розроблені правила розміщення зовнішньої реклами, що дозволить залучити додаткові надходження до бюджету селищної ради. Проводиться роз’яснювальна робота з мешканцями громади, які одноосібно обробляють земельні ділянки, щодо надання декларацій та сплати податків.

          Начальник відділу освіти, молоді та спорту О.Кушнір розповіла про основні заходи, що відбулись у закладах освіти за звітній період та досягнення учнів Тарутинської громади у олімпіадах і конкурсах. Крім того, відбулось засідання комісії з призначення стипендії обдарованим дітям Тарутинської громади, яка розглянула документи 66 учнів  переможців районних, обласних та Всеукраїнських олімпіад, конкурсів, змагань. Учениця Березинського НВК Софія Куруч та учениця Підгірненського НВК Поліна Карабуш стали переможницями обласного туру Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв закладів освіти «Край, в якому я живу».

         За інформацією спеціаліста відділу земельних ресурсів селищної ради на сьогоднішній день укладені 103 додаткові угоди, а це надходження до бюджету на суму 2 млн. 719 тис.грн. та 64 короткострокові угоди – на понад 1 млн.грн. Вивчаються документи, що надійшли від мешканців громади, щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства.

         Начальник фінансового управління селищної ради М.Констандогло повідомила, що станом на 17 лютого доходна частина селищного бюджету виконана на 97,7%.

         Окрім того, були обговорені питання щодо проведення культурних заходів,  соціального захисту населення, цивільного захисту та  оборонної роботи.

         За підсумками апаратної наради селищний голова та його заступники надали ряд доручень керівникам структурних підрозділів.

 

 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.