Робоча нарада з керівниками закладів освіти

Друк

        20 січня Тарутинський селищний голова Сава Чернєв провів робочу нараду з питань фінансування закладів освіти у 2022 році за участю заступників селищного голови О.Сілоч та В.Дундера, начальника фінансового управління селищної ради М.Констандогло.  У нараді взяли участь: начальник, головний бухгалтер та головний економіст відділу освіти, молоді та спорту селищної ради, керівники та бухгалтери автономних закладів освіти громади.

         У 2021 році Тарутинській громаді була виділена освітня субвенція у сумі  66,044 млн.грн. Даний обсяг цієї субвенції забезпечив виплату заробітної плати педагогічним працівникам громади відповідно до вимог чинного законодавства у повному обсязі. Зокрема, середній розмір надбавки за престижність педагогічної праці відповідно до постанови КМУ від 23.03.2011 року №373 склав 27,5%. Також, зазначено, що у 2021 році за рахунок коштів місцевого бюджету забезпечена виплата щорічної винагороди вихователям дошкільних закладів освіти у розмірі 100% від посадових окладів.

          В ході обговорення питання було звернено увагу на виплату надбавки за престижність у 2022 році. Враховуючи, що на 2022 рік з державного бюджету передбачена освітня субвенція у розмірі 65 млн.грн., тобто на 2% менш ніж у 2021 році, з селищного бюджету на заробітну плату педагогічним працівникам спрямовано додатково 3,5 млн.грн. Таким чином, загальний обсяг фінансування заробітної плати освітніх працівників затверджено у розмірі 68,5 млн.грн. Це дозволяє виплачувати надбавку за престижність на рівні 2021 року. Зокрема, керівникам закладів освіти та їх заступникам, вчителям початкових класів та молодим вчителям зі стажем роботи до 5 років буде виплачуватись ця надбавка у розмірі 30%, іншим вчителям – 25%. Також учасники наради звернули увагу на те, що відповідна надбавка вихователям дошкільних закладів буде встановлена на рівні 30% у випадку, якщо середнє відвідування складатиме 15 і більше дітей. У тих дошкільних закладах, де відвідування буде менш 15 дітей, встановлюється надбавка вихователям – 15%.

       Крім того, порушено питання щодо встановлення надбавки керівникам автономних закладів освіти: від 30 до 50% в залежності від кількості учнів у закладі та інших чинників.

        У зв’язку з тим, що в деяких закладах освіти відчувається брак спеціалістів, в ході наради директорами навчальних закладів порушене питання, яке розглядається і керівництвом Тарутинської громади про необхідність прийняття програми підтримки педагогічних працівників. Голова громади надав доручення начальнику відділу освіти, молоді та спорту підготувати проект відповідної програми та надати для затвердження на сесії селищної ради, яка відбудеться у лютому 2022 року.

       Керівництвом Тарутинської селищної ради вживаються заходи щодо залучення додаткових джерел фінансування навчальних закладів громади у 2022 році в частині капітальних вкладень, у тому числі: проведення ремонту харчоблоку в Тарутинській школі, ремонту фасадів Березинського та Серпневського НВК, ремонт даху Красненського НВК, придбання двох шкільних автобусів та інше за рахунок коштів обласного та державного бюджетів.

      Не залишилось поза увагою учасників наради і питання харчування дітей у закладах освіти. На даний час відділом освіти, молоді та спорту та автономними навчально-виховними комплексами здійснюються тендерні процедури на закупівлю продуктів харчування. Питання харчування дітей перебуває на постійному контролі керівництва селищної ради.

       Селищним головою С.Чернєвим також були порушені питання щодо подальшого проведення ранкової зарядки в закладах освіти, проведення уроків етики з нового навчального року, зайнятості дітей у позаурочний час, у тому числі відкриття секції Тарутинської спортивної школи з вільної боротьби в смт.Серпневе.

        Робоча нарада пройшла в діловій, конструктивній обстановці.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.