Для платників податків спрощеної системи щодо використання РРО або ПРРО

Друк

З 01.01.2022 року набирає чинності положення абзацу четвертого пункту 61 підрозділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України згідно з якими фізичні особи – підприємці, що перебувають на спрощеній системі оподаткування, а саме – платники єдиного податку ІІ – ІV груп, зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій (далі - РРО) та/або програмні реєстратори розрахункових операцій (далі - ПРРО) для здійснення розрахункових операцій.

Рекомендуємо використовувати матеріалу банеру «Програмні РРО», що розміщені за посиланням http://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Матеріали банеру містять актуальні нормативно-правові акти, які регулюють відносини у сфері реєстрації та застосування РРО/ПРРО, відповіді на поширені питання, що надходять до ДПС від користувачів ПРРО, презентаційні матеріали тощо.

Також у банері наявні покрокові інструкції зі встановлення та налаштування ПРРО:

https://tax.gov.ua/baneryi/programniy-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/,

https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/fiskalniy-dodatok-prrosto/.

Відеоуроки щодо реєстрації ПРРО та відео інструкція щодо Порядку ведення обліку товарних запасів.

Відеоуроки щодо реєстрації ПРРО та відеоінструкція щодо Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців розміщені за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/video-lessons/.

Відеоуроки щодо формування електронної печатки для ПРРО розміщено за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/elektronni-dovirchi-poslugi/.

Також нагадуємо, що платники  І групи Єдиного податку з 01.01.2022 року не зобов’язані реєструвати РРО/ПРРО.

 

 

 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.