Робоча зустріч з депутатами Тарутинської селищної ради

Друк

        16 грудня 2021 року в Тарутинській селищній раді відбулась робоча зустріч з депутатами селищної ради, у якій взяли участь: Тарутинський селищний голова Сава Чернєв, секретар селищної ради Анетта Куракова, заступники селищного голови: Олена Сілоч, Валерій Дундер, Іван Долгорук, секретар виконкому селищної ради Олена Абрамова та керівники комунальних підприємств громади.

       Під час зустрічі депутати селищної ради розглянули розрахунки щодо комунальних послуг, які надають населенню громади комунальні підприємства з надання послуг у сфері житлово-комунального господарства.

       Відкриваючи спільне засідання постійних комісій, голова громади Сава Чернєв зазначив, що керівництво селищної ради вважає за потрібне обговорити з депутатами проєкт щодо встановлення нових тарифів на комунальні послуги, який планується розглянути на засіданні виконкому Тарутинської селищної ради 23 грудня 2021 року. Тарифи на комунальні послуги затверджує виконком селищної ради, а депутати приймають рішення про виділення коштів по відшкодуванню різниці між розміром тарифів на комунальні послуги і розміром економічно-обґрунтованих витрат на їх надання населенню. У зв’язку з чим керівництво громади прийняло рішення обговорити з депутатами відповідне питання. Враховуючи те, що в Тарутинській громаді проживають у більшості соціально-незахищені верстви населення є необхідність у виділенні дотації з місцевого бюджету комунальним підприємствам за надані послуги населенню, для чого потрібні надходження в бюджет. Тому проводиться відповідна робота щодо наповнення місцевого бюджету, а для цього всі платники податків повинні своєчасно та у повному обсязі перераховувати податки та збори до місцевого бюджету бажано не на мінімальному рівні, зокрема, сплати податку з доходів фізичних осіб за орендовані паї з розрахунку 8%, а не 3%.

       У ході обговорення депутати селищної ради В. Аргіров, М.Кустуров, С.Деде та інші вносили пропозиції щодо покращення роботи комунальних підприємств для здешевлення їх послуг: встановлення нових свердловин, заміна насосів, своєчасний ремонт водопроводів та ліквідація проривів, правильний облік води, робота з  боржниками і т.п.

      Більшість з запропонованих заходів депутатів вже розглядались керівництвом селищної ради. Кожна з пропозицій потребує фінансових витрат. Селищний голова запевнив, що проблеми комунальної сфери громади будуть поступово вирішуватись, розглядаються питання щодо залучення коштів державної програми «Питна вода», відновлення системи «Абонент» у Тарутинському ВУЖКГ, заміна трубопроводів у населених пунктах громади та ін. У 2021 році з бюджету Тарутинської селищної ради було направлено комунальним підприємствам громади майже 5 млн.грн. на дотації та відшкодування різниці між розміром тарифів на комунальні послуги і розміром економічно-обґрунтованих витрат на їх надання населенню.

     Надання якісних комунальних послуг населенню громади – одне з першочергових завдань місцевої влади. Адже задоволення потреб населення у їх своєчасному та якісному наданні, покращує та підвищує рівень життя наших громадян.   

 

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь