Тарутинська центральна лікарня отримала медичне обладнання від німецьких друзів

Друк

        Сьогодні до Тарутинської центральної лікарні надійшла допомога з Німеччини. Тарутинському селищному голові Саві Чернєву вдалося залучити гуманітарну допомогу від бессарабських німців у вигляді медичного обладнання, яке було сьогодні передане Світланою Крук - головою Тарутинського німецького товариства «Бессарабський дім», Тарутинській центральній лікарні. Серед обладнання: цифровий мамограф, стереотаксис, дефібрилятор, стерилізатор, операційна лампа, обладнання для дитячого відділення.

        Як зазначив С.Чернєв: «В нашій громаді є велика необхідність встановлення у центральній лікарні мамографу, тому що збільшилось кількість захворювань жінок на рак молочної залози. Крім того, з встановленням мамографу наші лікарі будуть мати змогу надавати більше послуг населенню в умовах нинішньої медичної реформи. А також, в Тарутинській лікарні хороші лікарі, їх потрібно підтримувати, створювати необхідні умови роботи».

       Голова громадської організації «Бессарабський дім» Світлака Крук розповіла, що їх організація протягом 10 років втілює у життя різні благодійні проекти завдяки німецьким друзям, для яких бессарабська земля є малою Батьківщиною. Світлана Крук висловила слова вдячності людині, який не на словах, а на ділі показує свою любов до землі, на якій він народився – професору Натаніелю Риссу. Н.Рисс зробив вже багато добрих справ, і сьогодні, завдяки йому Тарутинська лікарня поповнилась медичним обладнанням. Вартість цього обладнання понад  100 тис.євро.

       Селищним головою С.Чернєвим оперативно вирішено ряд організаційних питань щодо розмитнення вантажу, завдяки чому обладнання за нетривалий час надійшло до Тарутинськой лікарні. Крім того, у оформленні документів гуманітарного вантажу взяли участь начальник відділу з питань персоналу та правової роботи Департаменту соціальної та сімейної політики обласної державної адміністрації Наталя Тараненко та мешканець смт.Тарутине Андрій Іваницький.

        Отримане медичне обладнання допоможе вчасно надати допомогу людям, запобігти хворобам та зберегти не одне людське життя.

        Мешканці Тарутинської громади будуть вдячні всім, хто вносить свою частку в добре діло – розвитку медицини в нашій громаді.

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь