АГРАРІЇ, ЯКІ ВИКОРИСТОВУЮТЬ МЕЛІОРОВАНІ ЗЕМЛІ, ОТРИМАЮТЬ ДЕРЖПІДТРИМКУ, – РОМАН ЛЕЩЕНКО

Друк

Про це сьогодні, перебуваючи з робочим візитом в Одеській області, повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

«Сільгосптоваровиробники, які використовують зрошувані землі для виробництва сільськогосподарської продукції, отримають державну підтримку. Відповідну постанову №1070, яка передбачає порядок її надання, опубліковано на Урядовому порталі. Ми поступово, але впевнено рухаємося в напрямку проведення в Україні іригаційної реформи. Розвиток зрошуваного землеробства, а отже, і підтримка аграріїв, які працюють на меліорованих землях, наразі є основним пріоритетом Мінагрополітики», – зазначив Роман Лещенко.

За словами Міністра, Україна має разом із іншими державами реагувати на світові зміни клімату, адже йдеться передусім про продовольчу безпеку.

«Ці речі взаємопов’язані, якщо ми створюємо належні умови виробникам сільськогосподарської продукції, модернізуємо зрошувальні системи, то водночас і зміцнюємо свої позиції в продовольчій безпеці, а ще – оптимізуємо використання водних ресурсів та електроенергії, що в сьогоднішніх реаліях теж дуже важливо. Вода – це цінність, яку нам уже потрібно починати заощаджувати», – наголосив Роман Лещенко.

Бюджетні кошти сільгоспвиробникам перераховуватимуться у вигляді бюджетної дотації на безповоротній основі у розмірі до 25% вартості витрат (без урахування податку на додану вартість) за введені в експлуатацію зрошувальні системи з 1 листопада 2020 року по 31 жовтня 2021 року. Кошти спрямовуватимуться на реконструкцію наявних або будівництво нових зрошувальних систем. Йдеться про матеріали, дощувальну техніку, канали, трубопроводи тощо.

Це, за словами Міністра аграрної політики та продовольства України Романа Лещенка, дасть можливість забезпечити мультиплікативний ефект розвитку економіки України.

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь