Відбулась щотижнева апаратна нарада

Друк

Під головуванням Тарутинського селищного голови С.Чернєва 11 жовтня 2021 року відбулась щотижнева апаратна нарада за участю заступників селищного голови, керівників комунальних некомерційних підприємств та структурних підрозділів селищної ради.

        На апаратній нараді був підведений підсумок роботи  підпорядкованих структур селищної ради та обговорені актуальні питання життя громади, які стосуються медицини, земельних відносин, економіки, освіти, культури, фінансової та інших сфер.

       За інформацією головного лікаря КНП «Тарутинська центральна лікарня» Ю.Савицького на минулому тижні до Арцизької опорної лікарні було транспортовано 6 чол. хворих на COVID-19. Зроблено 11 ПРЛ-тестів, з яких 9 – позитивні, та 34 експрес-тестів, з них – 15 позитивні. Станом на 11.10.2021р. 14 чол. с підозрою на коронавірусну хворобу перебувають у інфекційному відділенні лікарні.

      Головний лікар КНП «Тарутинський ЦПМСД» А.Кияніченко зазначила, що кожного дня спостерігається ріст захворюваності на коронавірусну хворобу.  На даний час: хворих на COVID-19 - 110 чол., на самоізоляції перебувають 102чол., на амбулаторному лікуванні з пневмонією знаходяться 5 чол.,  5 вагітних перехворіли на COVID-19. За минулий тиждень захворіли на коронавірусну інфекцію 15 дітей, а всього за весь період пандемії хворіло 88 дітей. Сумною є статистика щодо наслідків коронавірусної хвороби:  за добу по Одеській області померло 34 хворих. Вакцинація населення, на жаль, відбувається дуже повільно: всього вакциновано 3348чол. 9 жовтня 2021 року відкритий пункт вакцинації у відділенні «Укрпошти», де можуть вакцинуватися від СOVID-19 пенсіонери та усі бажаючі.

    За даними начальника відділу освіти, молоді та спорту О.Кушнір п’ять навчально-виховних комплексів громади, де вакцинованих 80% і більше працівників,  працюють в очному режимі, це: Малоярославецький Другий, Підгірненський, Рівненський, Серпневський та Ярівський НВК.  

    Відділом земельних ресурсів продовжується робота щодо виявлення земельних ділянок, які обробляються без укладення договорів. На минулому тижні було виявлено дві такі ділянки загальною площею 6 га. На ці ділянки  укладені тимчасові договори, відповідно до яких сплачений податок до селищного бюджету.

   Крім того, було порушено питання щодо підготовки роботи об’єктів соціальної сфери до роботи в опалювальний період. Керівниками комунальних підприємств та структурних підрозділів селищної ради вживаються необхідні заходи (проводяться тендери. укладаються договори) щодо початку опалювального сезону. 

 

   Також на апаратній нараді обговорено питання проведення урочистостей до Дня захисника і захисниць України. 13 жовтня об 11.00 в Будинку культури смт.Тарутине відбудеться урочистий захід, присвячений державному святу. В цей же день пройдуть відповідні заходи у закладах освіти району.

   В ході апаратної наради селищним головою надано ряд рекомендацій та доручень керівникам структурних підрозділів в межах їх повноважень. 

 

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь