Засідання виконкому Тарутинської селищної ради

Друк

 

З метою розгляду і вирішення нагальних питань життєдіяльності Тарутинської селищної територіальної громади  24 червня 2021 року відбулось чергове засідання виконавчого комітету Тарутинської селищної ради під головуванням селищного голови Сави Чернєва.

У засіданні взяли участь члени виконавчого комітету, начальники управлінь та відділів селищної ради.

Члени виконкому заслухали, обговорили та прийняли рішення з 27 питань порядку денного, а саме:

про стан боротьби зі злочинністю, профілактики правопорушень та охорони громадського порядку на території Тарутинської селищної територіальної громади,

- про визначення уповноважених посадових осіб органу опіки та піклування для складання протоколів про адміністративні правопорушення,

-про надання матеріальної допомоги мешканцям громади на лікування та реабілітацію,

-про погодження можливості розміщення тимчасових споруд,

- про надання дозволу на розміщення малої архітектурної форми.

Крім того, розглянуто ряд питань щодо захисту прав дітей; взята на квартирний облік дитина, позбавлена батьківського піклування; затверджено Положення про службове посвідчення посадових осіб Тарутинської селищної ради, наданий дозвіл на розміщення дитячого майданчика по вулиці Шевченка в смт Тарутине, схвалена програма щодо локалізації та ліквідації амброзії полинолистої на території Тарутинської селищної територіальної громади на 2021-2022 роки.

Також, були заслухані звіти старост сіл/селищ Тарутинської селищної ради за І півріччя 2021 року. Після заслуханої інформації, селищний голова Сава Чернєв зазначив, що всі старости виконують свої обов’язки на належному рівні.

Найбільша увага членів виконкому була приділена обговоренню та прийняттю рішення з останнього питання порядку денного «Про затвердження тарифів на водопостачання, водовідведення, поводження з побутовими відходами та вивіз рідких побутових відходів».

Мешканці Тарутинської селищної територіальної громади мали можливість ознайомитись з оголошенням про намір здійснити зміни тарифів КП ВУЖКГ на офіційному веб-сайті та на сторінці Тарутинської селищної ради соціальної мережі «Фейсбук», а також в газеті «Знамя труда». Основними чинниками, що вплинули на зростання собівартості централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами та вивіз рідких побутових відходів є постійне зростання основних складових тарифів, зокрема, мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму, вартості електричної енергії, паливно-енергетичних ресурсів , податків  та зборів.

На засіданні виконкому були розглянуті зауваження та пропозиції, що надійшли від мешканців громади. Начальник відділу соціального захисту селищної ради Ганна Стоянова надала роз’яснення щодо отримання субсидій на комунальні послуги.

Після тривалого обговорення даного питання Тарутинський селищний голова Сава Чернєв вніс на розгляд пропозицію щодо виділення дотації з бюджету селищної  ради комунальному підприємству, що дасть можливість зменшити вартість послуг для населення на водопостачання, водовідведення та вивіз рідких побутових відходів. Таким чином, тарифи на комунальні послуги  КП ВУЖКГ для населення на період з 01.07. по 31.12.2021р. наступні: централізоване водопостачання – 19 грн. за м3, централізоване водовідведення – 24 грн. за м3, оплата за водопостачання без наявності лічильника відповідно до норм споживання води на 1 людину:

  • будинки та квартири з ванною та каналізацією, без газового обігрівача- 87,40 грн.; ( 4,6 м3 х 19,00);
  • будинки та квартири з ванною та каналізацією, без газового обігрівача- 108,30 грн.; ( 5,7 м3 х 19,00);

тариф на послуги поводження  твердих побутових відходів – 19,59 грн., вивіз рідких побутових відходів – 436 грн. за 1 машину.

Дані тарифи будуть діяти на території населених пунктів: Тарутине, Виноградівка, Малоярославець Другий, Малоярославець Перший, Красне, Калачівка, Слобідка, які обслуговуються комунальним  підприємством «Виробниче управління  житлово – комунального господарства».

Заступник селищного голови Олена Сілоч звернулась до членів виконкому з пропозицією активно долучатись до роботи з легалізації зайнятості, господарської діяльності, виявленню фактів незаконного використання земель, без укладення договорів та правовстановлюючих документів, з метою поповнення бюджету селищної ради та спрямування коштів насамперед  на покращення благоустрою громади.

Засідання виконкому Тарутинської селищної ради пройшло в конструктивній, діловій обстановці.

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь