В селі Малоярославець Перший урочисто відкрився дитячий будинку сімейного типу

Друк
Першочерговим завданням кожної владної структури є питання захисту прав дітей. Сюди відноситься і право кожної дитини мати родину. Мова йде насамперед про дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

8 червня 2021 року в селі Малоярославець Перший Тарутинської селищної ради урочисто відкрився дитячий будинку сімейного типу. В цей день до родини Головачук завітало чимало гостей: Тарутинський селищний голова Сава Чернєв, заступники селищного голови – Олена Сілоч та Валерій Дундер, Ярівський староста Петро Кічук, спеціаліст з питань соціального захисту Юрій Михайлюк, директор Малоярославецького Першого НВК Галина Реул, начальник відділу культури та туризму селищної ради Ніна Шишкова, директор Тарутинського селищного центру соціальних служб Марія Кащі, спеціалісти цього центру, працівники Тарутинського селищного Будинку культури.

У 2017 році Лілія та Анатолій Головачук стали прийомними батьками трьох малолітніх дітей. В цьому році до батьків надійшла звістка про сімох дітей з однієї родини, які залишились без батьківського піклування. Анатолій і Лілія не вагаючись прийняли рішення створити на базі їх сім’ї дитячий будинок сімейного типу.

Звертаючись до батьків селищний голова зазначив: "Пишаюсь батьками, яким небайдужа доля чужих дітей. Ваша родина доводить, що чужих дітей не буває. Я впевнений, що ви добре виконаєте свій батьківський обов’язок. У вашому домі діти знайшли свою сім’ю, тут їм комфортно та затишно». Сава Степанович запевнив, що селищна рада буде всебічно підтримувати родину та допомагати їй.

Вітаючи родину, усі гості висловили щиру подяку батькам за те, що вони взяли на себе велику відповідальність – виховати десятьох дітей та побажали їм здоров’я, терпіння, наснаги, успіхів і щоб завжди було бажання займатися благородними справами.

Лілія та Анатолій Головачук, готуючись стати батьками ще семи дітям, придбали на власні кошти великий будинок на п’ять кімнат та провели у ньому ремонт. У будинку облаштовані вітальня, дитячі кімнати, кухня-столова, ванна кімната, санвузол. Крім того діти мають змогу розвиватися духовно, відвідувати музичну та спортивну школи.

Тарутинська селищна рада не залишилась осторонь. За рахунок коштів з місцевого бюджету було виділено 50 000 грн. та придбано пральну машину, холодильник, п’ять шаф і м’який інвентар. На урочисте відкриття дитячого будинку гості теж завітали з подарунками, вони подарували дітям батут та іграшки.

Дуже приємно було бачити позитивні емоції – як дітей, так і батьків-вихователів, і гостей. Адже для дитини немає нічого кращого, ніж рости в гарній, дружній сім’ї, де панує  любов та добре ставлення один до одного. Віримо, що мамина турбота та татова підтримка допоможуть дітям стати гарними людьми!

 

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь