Прийняті постанови щодо державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції

Друк

Постановою Кабінету Міністрів України від 12.05.2021 № 517 «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції» (далі-Порядок) визначено напрями державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції на 2021 рік (додається).
Порядком передбачено фінансування сільгосптоваровиробникам (юридичним особам та фізичним особам підприємцям), що утримують сшьськогосподарських тварин:

  • п. 8 на часткове відшкодування вартості племінних тварин, бджіл, сперми та ембріонів здійснюється на безповоротній основі суб'єктам господарювання за закуплені ними телиці, нетелі, корови молочного, молочно-м'ясного та м'ясного напряму продуктивності, свинки та кнурці, вівцематки, барани, ярки, козематки, цапи, кізочки, цапки, бджолині пакети, бджолині матки, сперму бугаїв і кнурів та ембріони великої рогатої ху доби в період з 1 жовтня попереднього року до 30 вересня поточного року в розмірі до 80 відсотків вартості (без податку на додану вартість);
  • п. 12 на дотацію за утримання кіз та овець суб'єктам господарювання, які є власниками кіз та овець, за кожну наявну на 01 січня 2021 року ідентифіковану та зареєстровану в установленому порядку кізочку, козематку, ярку, вівцематку в розмірі 1000 гривень за одну голову;
  • п. 13 на дотацію за приріст корів що надається на безповоротній основі суб'єктам господарювання, які є юридичними особами і власниками корш, за кожну наявну прирощену корову власного відтворення, на яку збільшено основне стадо на 1 липня поточного року порівняно з наявним поголів'ям корів станом на 1 січня поточного року, в розмірі 30 000 гривень за одну голову.

Постановою Кабінету Міністрів України від 21.04.2021 № 384 затверджено «Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки розвитку фермерських господарств» (далі - Порядок).
Пунктом 10 Порядку передбачена спеціальна бюджетна дотація за утримання корів усіх напрямів продуктивності на безповоротній основі фермерським господарствам, у власності яких перебуває від п'яти корів, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства, за кожну наявну на 1 липня поточного року корову в розмірі 5 000 гривень, але не більше 250 000 гривень.

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь