Тарутинська громада посіла 5-е місце серед громад Одеської області з населенням понад 15 тис. осіб

Друк
Проведено моніторинг територіальних громад Одеської області

1 червня 2021 року під час селекторної наради керівництва Одеської облдержадміністрації з головами райдержадміністрацій та головами територіальних громад були обговорені  результати проведення моніторингу діяльності сільських, селищних, міських територіальних громад області за І квартал 2021.

Моніторинг проводився по 91 територіальній громаді та по 20 показникам. Громади були згруповані по чисельності населення. Тарутинська громада увійшла до ІV групи, в якій 24 громади. В кожній громаді цієї групи населення складає понад 15 тисяч осіб.

Рейтингування проводилося за фінансовими показниками та показниками у сфері культури, освіти, соціального захисту, економічного розвитку.

Тарутинська територіальна громада у даному моніторингу  посіла 5 (п'яте) загальне місце у своїй групі. Наша громада знаходиться:

- на 1 місці по укладенню декларацій про вибір лікаря,

- на 1 місці по створенню центру надання адміністративних послуг,

- на 3 місці за рівнем забезпечення пільгової категорії населення лікарськими засобами та виробами медичного призначення,

- на 6 місці за темпами зростання податку на доходи фізичних осіб та темпами зростання земельного податку,

- на 8 місці за капітальними видатками на 1 мешканця;

- на 11 місці за рівнем середньої заробітної плати та обсягом доходів на 1 мешканця.

А ось за такими показниками як:

- використання широкосмугового інтернету із швидкістю не менше 100 Мбіт/с у закладах дошкільної та загальної середньої освіти наша громада на 14 місці,

- рівень оплати орендної плати сільськогосподарськими підприємствами за користування земельними ділянками - на 18 місці.

         Моніторинг територіальних громад Одеської області дав можливість об’єктивно сприйняти результати діяльності всієї Тарутинської громади за перші три місяці роботи у 2021 році. Зроблені відповідні висновки та прийняті рішення щодо подальшої роботи.

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь