Юридичний відділ Тарутинської селищної ради інформує

Друк

 

Тарутинською селищною радою укладено договори оренди земельних ділянок з понад 80 юридичними особами. Відповідно до частини 1 статті 526 Цивільного кодексу України зобов'язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог ЦК, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

У разі порушення зобов’язання настають правові наслідки, встановлені договором або законом (стаття 611 ЦК України), зокрема:

  1. припинення зобов’язання внаслідок односторонньої відмови від зобов’язання, якщо це встановлено договором або законом, або розірвання договору;
  2. зміна умов зобов’язання;
  3. сплата неустойки;
  4. відшкодування збитків та моральної шкоди.

Одним із завдань юридичного відділу відповідно до Положення про юридичний відділ Тарутинської селищної ради затвердженого рішенням селищної ради від 16.04.2021 № 343-VIII є організація і ведення позовної роботи.

Попередньою стадією позовної роботи є досудове врегулювання спору, а саме складення претензії (листа-поперед­ження про можливе звернення до суду в разі невиконання зазначених у ньому вимог).

За минулий період 2022 року в ході досудового врегулювання спору до місцевого бюджету було сплачено – 79 030,00 (сімдесят дев’ять тисяч тридцять гривень, 00 коп), в ході судового розгляду на користь місцевого бюджету було стягнуто – 101 209,67 (сто одна тисяча двісті дев’ять гривень, 67 коп).

Юридичним відділом і надалі проводиться претензійно-позовна робота з юридичними особами, які не виконують зобов’язання відповідно до договорів.

                                                    За інформацією начальника юридичного

відділу апарату Тарутинської селищної

ради Болградського району Одеської

області Дарії ТОПАЛ

 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.