Про нагальні питання Тарутинської громади

Друк

         Під головуванням Тарутинського селищного голови Сави Чернєва  2 вересня відбулася апаратна нарада селищної ради.

         Керівники комунальних некомерційних підприємств та структурних підрозділів селищної ради поінформували про роботу у підпорядкованих структурах. Також були обговорені нагальні питання Тарутинської громади.

         Медичні заклади громади працюють у штатному режимі: здійснюють прийом, діагностику та лікування жителів громади і внутрішньо переміщених осіб. Протягом тижня на стаціонарне лікування до відділень Тарутинської центральної лікарні госпіталізовано 76 чол., виписано 65 хворих, народилося 2 дитини.

         За минулий тиждень медичними працівниками Тарутинського центру первинної медико-санітарної допомоги було прийнято 1537 мешканців громади, з них: дорослих – 1012, дітей – 525. 35 мешканців громади були оглянуті сімейними лікарями під час виїздів для надання медичної допомоги. В денних стаціонарах проліковано 93 особи.

         На обліку відділу соціального захисту селищної ради перебувають 1975 внутрішньо переміщених осіб, знято з обліку – 296 ВПО.

         В усіх навчальних закладах Тарутинської громади з 1 вересня розпочався навчальний рік. У Вільненському та Рівненському ліцеях, в Ярівській гімназії, в Калачівській  початковій школі заняття проводяться офлайн, в Тарутинському ліцеї - змішана форма навчання. Інші заклади освіти працюють онлайн. Вирішується питання щодо роботи дитячих садків у Вільненсому, Рівненському та Калачівському закладах освіти; укриття цих закладів дозволяють розмістити, у разі необхідності, і дітей, які перебуватимуть у дошкільних закладах. В закладах освіти, де є укриття, продовжується робота по їх облаштуванню.

          Спеціалістами відділу економіки, інвестицій та сільського господарства селищної ради проводиться робота щодо моніторингу цін на соціально значущі товари. Триває реєстрація бджолярів Тарутинської громади, на даний час зареєстровано 80 пасік. В сільськогосподарських підприємствах та фермерських господарствах йде збирання соняшнику, розпочалась посівна озимого ріпаку.

          В закладах культури громади відбулися заходи До дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність суверенітет і територіальну цілісність України.

          Відділом культури та туризму вирішується питання щодо організації навчання дітей в Тарутинській музичній школі в офлайн-режимі.

          Станом на 1 вересня 2022 року доходна частина селищного бюджету виконана на 64,7%; за 8 місяців 2022 року бюджет виконаний на 94,8%. Повністю профінансовані видатки по захищених статтях.

          Крім того у ході апаратної наради були обговорені інші важливі питання: щодо вакцинації населення проти COVID-19, будівництва нових та подальше облаштування існуючих укриттів, оформлення компенсації витрат власникам житлових приміщень за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб та інші питання.

           По завершенню апаратної наради селищним головою надано ряд доручень керівникам КНП та структурних підрозділів селищної ради.

 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.