Тарутинська лікарня переведена у військовий госпіталь

Друк

Сьогодні на робочій нараді, яка відбулась в Тарутинській селищній раді за участю керівництва та депутатів селищної ради, підприємців та керівників сільгосппідприємств громади, головний лікар КНП «Тарутинська центральна лікарня» Ю.Савицький повідомив, що за рішенням обласної воєнної адміністрації Тарутинська лікарня переведена у військовий госпіталь. Госпіталь призначений для прийому та надання допомоги пораненим та хворим військовослужбовцям. Тому більшість стаціонарних хворих, крім тяжких, виписані з лікарні. Усі планові операції відмінені, крім ургентних (термінових). В лікарні створені та приступили до своїх обов’язків сортувальні та хірургічні бригади. Створюється запас крові, триває прийом донорів. Тим, хто бажає здати кров, потрібно звернутись до пункту переливання крові, який знаходиться в поліклініці.

На даху корпусів Тарутинської центральної лікарні нанесені розпізнавальні знаки – трьохметрові червоні хрести. В воєнний період емблема червоного хреста виконує роль захисного знаку (знаку гуманності) відповідно до положень Женевських конвенцій та Додаткових протоколів до них, які містять обмеження щодо ведення збройних дій та визнані майже всіма державами світу, включаючи Україну та Російську Федерацію. Червоний хрест означає, що цей об’єкт не може стати ціллю атаки, що всередині знаходяться поранені та хворі.

У зв’язку з тим, що госпіталь – об’єкт режимний, проїзд та прохід через територію центральної лікарні заборонений, крім самих працівників та транспорту лікарні, а також швидкої допомоги.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.