ПРОГРАМА ПРЕЗИДЕНТА «ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО» ДАЄ ГРОМАДАМ МОЖЛИВІСТЬ ПОБУДУВАТИ СПРОМОЖНУ МЕРЕЖУ ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я

Друк

 

Перебуваючи з робочою поїздкою в Одеському районі, голова ОДА Сергій Гриневецький проінспектував та оглянув як працюють об’єкти збудовані в рамках програми Президента «Велике Будівництво», зокрема амбулаторія в селі Надлиманське.

“Село Надлиманське, розташовано на відстані 12 км від центру громади, тому мешканцям було дуже незручно добиратися до існуючої Маяківської амбулаторії. Нове будівництво амбулаторії забезпечило населення у доступному медичному обслуговуванні належної якості та своєчасності. Сьогодні 2 лікаря працюють в селі Надлиманське. З ним укладено 1593 декларацій, що майже 88%” – поінформував голова Маяківської сільської громади Віктор Дяченко.

“Забезпечити якісну медичну послугу в громаді – справа непроста, якщо згадати про кадровий голод, особливо у сільських громадах, зношену медичну інфраструктуру, відсутність елементарного обладнання. Але програми Президента «Велике Будівництво» дає громадам можливість побудувати врешті спроможну мережу закладів охорони здоров’я, належно зайнятися профілактикою захворювань та вчасно надавати первинну медичну допомогу. Приклад Маяківської сільської громади говорить про те, що насправді, при правильному використанні інструментів децентралізації і визначенні пріоритетів, при правильному розподіленні ресурсів – все можна змінити. В амбулаторії в селі Надлиманське будівельні роботи виконані відповідно до вимог енергозбереження та інклюзивних стандартів. Проведено водопостачання та водовідведення, є опалення та вентиляція, автоматизація теплового пункту; системи відеоспостереження, системи пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу, блискавкозахисту. Амбулаторія забезпечена телемедичним обладнанням та автомобілем» – відзначив голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький.

Нагадаємо, що нові амбулаторії збудовано в селі Старі Маяки, Березівського району; в селі Надлиманське, Одеського; в селі Кароліно-Бугаз, Білгород-Дністровського району, в селі Нові Трояни – Болградського та в селищі Захарівка Роздільнянського району. З нуля звели амбулаторії загальної практики сімейної медицини в селах Радісне та Ряснопіль – Березівського, Нестоїта – Подільського та Молодіжне – Одеського районів. Капітально відремонтували амбулаторії в селі Першотравневе, Роздільнянського району; в селах Серби та Чорна – Подільського району; в селі Петрівка та Новоєлізаветівка – Березівського району; проведено капітальний ремонт будівлі амбулаторії з технічним переобладнанням та переоснащенням в селі Удобне Білгород-Дністровського району.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.