Викладання християнської етики в закладах освіти Тарутинської громади

Друк

      Тарутинським селищним головою Савою Чернєвим  ще на початку своєї діяльності, як голови громади, було запропоновано впровадження викладання в закладах освіти курсу християнської етики. Саме таку задачу селищний голова поставив перед начальником відділу освіти, молоді та спорту селищної ради Оксаною Кушнір під час призначення її на посаду. Відділом освіти, молоді та спорту селищної ради з 2021 року проводиться робота щодо підготовки до викладання зазначеного курсу. Адже відповідно до українського законодавства викладати християнську етику можуть особи, які мають педагогічну освіту та документ про проходження відповідної курсової підготовки.

      На цьому тижні Тарутинський селищний голова Сава Чернєв провів робочу зустріч з начальником відділу освіти, молоді та спорту селищної ради Оксаною Кушнір та волонтером Всеукраїнського благодійного фонду «Східноєвропейська гуманітарна місія» Юрієм Чекан.

       Як зазначив селищний голова під час зустрічі, - «Курс християнської етики повинен бути культурного та освітньо-виховного спрямування,  він не ставить за мету залучення до певної конфесії. Його викладання передбачає виховання в учнів поваги до інших людей, виховання загальнолюдських духовно-моральних цінностей, здатності до співжиття серед людей різних національностей та релігійних конфесій».

      Оксана Кушнір повідомила, що Міністерством освіти і науки України рекомендовано модельні навчальні програми для закладів загальної середньої освіти на 2022/2023 навчальний рік, серед яких «Етика», «Вчимося жити разом», «Культура добросусідства».    

      Волонтер Всеукраїнського благодійного фонду «Східноєвропейська гуманітарна місія» Юрій Чекан розповів, що благодійним фондом здійснюється акція «Комплект християнської літератури в кожну шкільну бібліотеку». Суть акції полягає в забезпеченні бібліотек закладів загальної середньої освіти безкоштовною додатковою літературою для викладання предметів морально-духовного спрямування. Ініціатива Всеукраїнського благодійного фонду «Східноєвропейська гуманітарна місія» підтримана Міністерством освіти і науки України, Департаментом освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації. Ю.Чекан запропонував доставити літературу до кожного навчального закладу.

         Сава Чернєв подякував волонтеру за допомогу та підтримку у важливому питанні виховання підростаючого покоління.

         Наразі відділом освіти, молоді та спорту селищної ради вживаються заходи щодо викладання з 1 вересня 2022 року курсу морального спрямування.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.