Про роботу служби у справах дітей Тарутинської селищної ради

Друк

      В службі у справах дітей Тарутинської селищної ради на первинному обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування перебуває 48 дітей: 20 - це діти-сироти, 28 – діти, позбавлені батьківського піклування.

З вищевказаної категорії дітей до сімейних форм виховання влаштовано: 25 дітей - під опіку, піклування; 11 дітей - в прийомні сім’ї, 12 дітей перебуває в державних закладах. На обліку «діти, які опинились в складних життєвих обставинах»  - 16 дітей.

У 2021 році службою у справах дітей підготовлено проведення 9 комісій з питань захисту прав дитини, на яких розглянуті питання щодо: позбавлення батьківських прав батьків відносно дітей, влаштування дітей до державного закладу, визначення місця проживання, надання дозволу на вчинення правочинів від імені малолітніх дітей, розгляд ухвал Тарутинського районного суду, призначення опіки, надання статусу дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, надання дозволу на виїзд дитини за кордон без згоди батька, захисту прав та інтересів дітей.

        Спеціалістами служби у справах дітей було підготовлено 46 проектів рішень, що були затверджені на засіданні виконавчого комітету Тарутинської селищної ради. Взято участь в 32 судових засіданнях з розгляду цивільних справ (представлення інтересів дітей при позбавленні батьків батьківських прав, захист житлових та майнових прав). Підготовлено та подано до суду 1 позов про позбавлення батьківських прав батьків відносно 4 дітей, 1 позов щодо встановлення родинних відносин.

       На виконання ст. 33 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» протягом 2021 року службою у справах дітей ініційовано питання щодо постановки 9 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов (квартирний облік).

       Рішенням сесії Тарутинської селищної ради  від 15.07.2021 року № 701-VІІІ затверджена програма забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб та молоді з їх числа Тарутинської територіальної громади на 2021-2025 роки. Програмою передбачено фінансування на визначений період у розмірі 1 млн.грн.

З метою здійснення комплексу заходів, спрямованих на поліпшення становища дітей, їх фізичного, інтелектуального і духовного розвитку, подолання дитячої бездоглядності та безпритульності рішенням сесії Тарутинської селищної ради від 24.12.2021 року №1574-VIII затверджена Комплексна програма захисту прав дітей Тарутинської селищної територіальної громади «Дитинство» на 2022-2024 роки.

        Службою у справах дітей протягом 2021 року проведено 25 профілактичних рейдів з метою профілактики бездоглядності та правопорушень серед дітей в тому числі рейд «Урок», під час яких обстежено умови проживання 47 сімей, які опинились в складних життєвих обставинах, а також сім’ї опікунів, піклувальників. За результатами перевірки встановлено, що опікунами, піклувальниками створені належні умови для утримання, виховання та розвитку дітей. Також з учнями  навчально-виховних закладів проведені бесіди, лекції на тему «Я і закон», «Стоп булінг». Під час рейдів виявлено та влаштовано до центру соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Болградської районної державної адміністрації 8 дітей, які опинились в складних життєвих обставинах. З опікунами, піклувальниками та їх дітьми обговорені проблемні питання щодо протидії спроб суїцидів серед дітей та протидії розповсюдження інформації, яка провокує їх до спроб суїциду; запобігання втягнення дітей у небезпечний контент в Інтернеті; забезпечення безпечного дозвілля дітей у позашкільний час.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.