Вакцинація – відповідальність кожного!

Друк

      Вакцинація проти COVID-19 — це простий, безпечний та дієвий спосіб захисту людей від тяжкого захворювання. Вона потрібна для того, щоб захистити себе та тих, хто навколо від ускладнень та важких наслідків коронавірусної хвороби.

       З метою забезпечення епідемічного благополуччя населення України, попередження інфекцій, керованих засобами специфічної профілактики та відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 30.11.2021 №2664 доповнений Перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням, до якого також увійшли: заклади охорони здоров’я державних та комунальних форм власності, комунальні підприємства, установи та організації, органи місцевого самоврядування, у тому числі і Тарутинська селищна рада.

        В Тарутинській селищній раді працюють 199 чол. Станом на 31.01.2022р. 181 працівник вакцинувався. 2 працівника селищної ради мають протипоказання до щеплення, що підтверджено спеціальними довідками. 16 невакцинованих працівників були відстороненні від роботи та на даний час 5-ро з них поновлені на роботі. У разі усунення причини відсторонення, тобто проведення вакцинації, усі працівники будуть поновлені на роботі. Хочеться зазначити, що за час відсторонення працівника від роботи йому не нараховується заробітна плата. Також за цей період не нараховується страховий стаж та лікарняні виплати в разі тимчасової непрацездатності.

      Вакцинація – це відповідальність кожного з нас. Категорії громадян, що увійшли до переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням, вважаються особливо вразливими до інфікування та подальшого поширення коронавірусної хвороби, зокрема, через значну кількість контактів при виконанні ними робочих обов’язків. Важливо пам’ятати, що запобігти хворобі простіше, ніж її лікувати. То ж заради свого здоров’я та оточуючих - вакцинуйтеся, хто цього ще не зробив.

      З 6 січня 2022 року в Україні ввели бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих, які попередньо щепились двома дозами, і після другого щеплення пройшло щонайменше 6 місяців. Ревакцинація (бустерна доза) має посилити ефективність вакцини та дати кращий захист від нових штамів коронавірусу.

     

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.