Про роботу Тарутинської центральної лікарні у 2021 році

Друк

       

Комунальне некомерційне підприємство «Тарутинська центральна лікарня» Тарутинської селищної ради Одеської області надає медичну допомогу населенню Тарутинської та Бородінської громад та обслуговує понад 40 тисяч мешканців цих громад.

Ліжковий фонд КНП «Тарутинська ЦЛ» становить 170 стаціонарних ліжок. Амбулаторну допомогу населенню надає поліклінічне відділення з плановою ємністю 240 відвідувань в зміну.

Центральна лікарня у минулому році уклала договори з Національною службою здоров’я України про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій за 8  пакетами послуг, а саме:

- Пакет №3 «Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах»;

- Пакет №4 «Стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій»;

- Пакет №7 «Медична допомога при пологах»;

- Пакет №9 «Медична допомога дорослим та дітям в амбулаторних умовах (профілактика, спостереження, діагностика, лікування та медична реабілітація» ;

- Пакет 21 «Діагностика, лікування та супровід осіб із ВІЛ»;

- Пакет №34 «Стоматологічна медична допомога  в амбулаторних умовах»;

- Пакет №35 «Ведення вагітних  в амбулаторних умовах».

- Пакет №31 «Стаціонарна медична допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, сричиненою коронавірусом  SARS-CoV-2»

Протягом 2021 року у відділеннях лікарні проліковано 3345 хворих.

В акушерсько-гінекологічному відділенні за 2021 рік народилося 136 дітей, з них: 82 дитини з Тарутинської громади та 54 дитини з Бородінської громади.

Покращення якості надання медичної допомоги населенню Тарутинської громади – один з пріоритетів у роботі керівництва Тарутинської селищної ради. У 2021 році в медичній галузі громади було зроблено чимало, особливо щодо укріплення матеріально-технічної бази центральної лікарні та проведення заходів, направлених на боротьбу з СOVID-19.

Для виконання заходів реформування у галузі охорони здоров’я рішеннями сесії Тарутинської селищної ради від 24.12.2000 року №68-VIII та №69-VIII затверджені цільові програми «Доступна медицина» та «Здоров’я» на 2021-2023 роки. За рахунок коштів, передбачених на реалізацію програми «Здоров’я», у 2021 році поліпшені житлово-побутові умови медичних працівників,  вирішувались кадрові питання  та здійснювались заходи щодо надання спеціалізованої стаціонарної медичної допомоги, скорочення поширеності інфекційних захворювань. Загальна сума витрат з селищного бюджету на дану програму склала 1 млн.884 тис.грн.

За рахунок коштів програми «Доступна медицина» придбано обладнання для Тарутинської центральної лікарні, серед яких - лапароскопічна стійка для хірургічного відділення, вартість якої понад 1 млн.грн. Лапароскопічна хірургія має великі переваги, це: малотравматичність та мінімальна крововтрата під час операції, короткий період відновлення після операції. Також за програмою «Доступна медицина» придбані: ліжко-трансформер для пологів, три функціональні ліжка, три газових котли, пральні машини - на загальну суму 364 тис.грн.

На оплату комунальних послуг КНП «Тарутинська центральна лікарня»  з бюджету Тарутинської селищної ради та за рахунок додаткової дотації виділено більш 2 млн.грн.

Крім того у 2021 році з селищного бюджету  направлено понад 1 млн.200 тис.грн. на проведення капітальних ремонтів у приміщеннях приймально-діагностичного, педіатричного відділень та в палаті інтенсивної терапії інфекційного відділення, а також на проведення технічного переоснащення системи електропостачання у центральній лікарні. 

У період росту захворюваності на СOVID-19 селищним головою  С.Чернєвим було вирішено питання щодо забезпечення киснем ковідного відділення, розгорнутого на базі терапевтичного та інфекційного відділень, для цього був залучений запас кисневих балонів сільськогосподарських підприємств громади. Вирішені питання щодо встановлення кріоциліндру та кисневої станції, які виділені для нашої лікарні за рахунок коштів обласного бюджету.

З метою розширення надання медичних послуг Тарутинською центральною лікарнею керівництвом громади проведені перемовини з бессарабськими німцями з надання гуманітарної допомоги для лікарні. У грудні 2021 року з Німеччини надійшли: цифровий мамограф, дефібрилятор в кількості 2 шт., стерилізатор, операційна лампа, хірургічний інструмент для операційної.

Головними напрямками роботи Тарутинської селищної ради у сфери охорони здоров’я у 2022 році залишається створення комфортних і безпечних умов лікування пацієнтів, покращення якості надання послуг та забезпечення ефективної діяльності закладів охорони здоров’я.

Лапароскопічна стійка

Функціональні ліжка

Газовий котел

Дефібрилятор

Кріоциліндр

Ліжко-трансформер для пологів

Дізель генератор

Санвузли педіатричного відділення

Санвузли педіатричного відділення

Санвузли педіатричного відділення

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.