Щодо захворюваності на COVID-19 та вакцинації населення в Тарутинській громаді станом на 17.01.2022

Друк

         За минулий тиждень:

- до інфекційного відділення Тарутинської центральної лікарні поступило 7 хворих на COVID-19, виписано - 6, одна людина померла;

- використано 66 кисневих балонів, заправлено 60; наразі в центральній лікарні 68 заправлених кисневих балонів;  на даний час укладається договір з фірмою, яка здійснює заправку балонів.   

         На амбулаторному лікуванні з коронавірусною хворобою перебувають 11 чол., з них - 1 дитина. Одужали 9 чол. Проведено 35 швидких тестів, з них 2 - позитивні та15 ПРЛ-тестів, позитивних – 6.

        Медичними працівниками КНП «Тарутинський центр первинної медико-санітарної допомоги» вакциновано 8853 чол., з них: першу дозу вакцини отримали 4565 чол., другу – 4288 та 10 чол. отримали бустерну дозу вакцини.

        В Україні дозволили бустерну (третю) дозу вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих людей віком від 18 років. Оптимальний термін ревакцинації — від 6 до 9 місяців після завершення первинного курсу вакцинації незалежно від того, якою вакциною щепилася людина. Таке рішення було ухвалене наказом Міністерства охорони здоров’я України № 26 від 6 січня 2022 року. Введення бустерної дози вакцини проти COVID-19 посилює імунну відповідь та ефективність проти «Омікрону» та інших варіантів коронавірусу. Для бустерної дози перевагу надаватимуть вакцинам — Moderna або Comirnaty від Pfizer-BioNTech, незалежно від того, якою вакциною була щеплена людина.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.