Засідання комісії з питань детінізіції доходів та відносин у сфері зайнятості населення і Координаційної ради із забезпечення податкових та інших надходжень до  бюджету Тарутинської селищної ради

Друк

       12 січня 2022 року в Тарутинській селищній раді відбулось спільне засідання комісії з питань детінізіції доходів та відносин у сфері зайнятості населення і Координаційної ради із забезпечення податкових та інших надходжень до  бюджету Тарутинської селищної ради.

       З метою дотримання законодавства про виплату мінімальної заробітної плати, підвищення рівня середньої заробітної плати, легалізації робочих місць та наповнення місцевого бюджету розпорядженням Тарутинської селищної ради від 5 січня 2022 року №1-ОД утворена комісія з питань детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення на 2022-2023 роки. Начальник відділу економіки, інвестицій та сільського господарства селищної ради О.Кула ознайомив членів комісії з основними її завданнями та планом заходів щодо детінізації доходів та відносин у  сфері зайнятості населення на 2022-2023 роки.

        Заступник селищного голови з питань діяльності виконавчого органу у сфері економіки та бюджету О.Сілоч поінформувала присутніх про стан виконання плану по доходах до бюджету Тарутинської селищної ради за 2021 рік». У 2021 році планові призначення загального фонду бюджету виконані на 100,1% або надійшло до бюджету селищної ради 237,8 млн.грн., з них – 124,3% - власні надходження або планові показники виконані на 102,1%, надійшло більше планових показників на 2,6 млн.грн. Основними видами надходжень до бюджету є:                

- податок з доходів фізичних осіб – 50,2 млн.грн.,

- плата за землю – 45,9 млн.грн.,                                                                                            

- єдиний податок з юридичних та фізичних осіб – 10,1 млн.грн.,

- єдиний податок сільськогосподарських виробників – 12,6 млн.грн.

      По всім видам податків, що надходять до селищного бюджету планові показники виконані на 100 і більше відсотків.

      Про стан сплати податку на доходи фізичних осіб з орендної плати з паїв доповіла начальник відділу доходів фінансового управління  Тарутинської селищної ради  Валентина Ковальчук.

      Загальна сума надходжень цього виду податку у 2021 році склала 22,2 млн.грн., до бюджету Тарутинської селищної ради надійшло 60% - 13,3 млн.грн. Середня ставка орендної плати склала 12%. Більшістю підприємствами сплачено за ставкою більш ніж 8%. Але деякими підприємствами сплачено менш ніж 5%. Тому на засідання комісії були запрошені керівники підприємств: ФГ «Лейпціг», ТОВ «Лоза ВА», ФГ «Велес АВТ», ФГ «Владіслав», СФГ «Еталон-А», СФГ «Виноградовець», СФГ «Світанок», ТОВ «Златен край», ФГ «Фаворит», СФГ «Супер-2007», СФГ «Заря», ФГ «Колосок Д», ФГ «Іджилов», ФГ «АВК», ФГ «Виноградар-2005», ФГ «Александр».

        В результаті розгляду питання усіма присутніми керівниками відповідних підприємств підтверджена доплата податку, яка буде здійснена  до 31.01.2022 року. Разом з тим, прийнято рішення продовжити роботу щодо забезпечення надходжень відповідного податку за 2021 рік у повному обсязі з усіма іншими підприємствами, в яких сплата складає до 8%.

       З метою збільшення надходжень до селищного бюджету відділом земельних ресурсів проводиться робота щодо укладання додаткових угод до існуючих договорів оренди земельних ділянок з 2022 року щодо забезпечення ставки орендної плати до 10% нормативно-грошової оцінки. Орієнтовна кількість таких угод 76. Про це повідомив начальник відділу земельних ресурсів селищної ради С.Деде. Крім того даним відділом ведеться робота щодо підготовки проєкту рішення селищної ради про встановлення ставок орендної плати на земельні ділянки під будівлями та спорудами в межах та за межами населених пунктів. Відповідний проект рішення буде рекомендовано затвердити на черговій сесії Тарутинської селищної ради, яка відбудеться 28.01.2022р.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.