«ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО» НА ОДЕЩИНІ В ДІЇ: ТРИВАЮТЬ РОБОТИ З БУДІВНИЦТВА НОВОЇ ДОРОГИ ДО ОДЕСЬКОГО МОРСЬКОГО ПОРТУ

Друк

В рамках програми Президента України Володимир Зеленського «Велике будівництво» триває будівництво нової дороги до Одеського морського порту.
«Зараз потрапити в Одеський морський торговий порт можна лише через міські дороги та територію приватної компанії. Це не тільки створює зайві клопоти жителям Одещини, але і є перепоною для росту експорту країни. За ініціативою Президента Володимира Зеленського, з літа минулого року, спільними зусиллями Офісу президента, місцевої влади, служби автомобільних доріг оперативно організували всі необхідні процеси», – зазначає Міністр інфраструктури Олександр Кубраков.
За його словами, ця дорога є цікавим і складним об’єктом: 5,3 км – це нова дорога із цементобетонним дорожнім покриттям за посиленою технологією, яка матиме по 2 смуги руху в кожному напрямку. Вона буде обладнана окремим TIR-майданчиком для відпочинку водіїв та відстою вантажного транспорту, демпферним майданчиком, що розрахований на 300 вантажівок, двома місцями для стаціонарного габаритно-вагового контролю та двома майданчиками зважування-у-русі (WiM).
«В’їзд на КПП порту – тут дорога розширюється з чотирьох до шести смуг. В цьому місці починається митна зона, тому важливо створити умови для швидкої перевірки та пропуску вантажівок. У місці митного контролю для прискорення перевірки та пропуску вантажівок дорогу розширять до шести смуг. Також буде 500-метрова естакада загальною висотою 13 метрів», – зазначив Олександр Кубраков.
Маршрут з’єднає територію Одеського морського торгового порту та дорогу М-28 Одеса – Южний.
 

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь