Другий день Бессарабського ярмарку

Друк

 

        Бессарабський ярмарок 29 серпня 2021 року продовжився проведенням Міжнародного турніру з вільної боротьби пам’яті видатного тренера Тарутинської дитячо-юнацької спортивної школи Петра Арабаджи.

       Перед початком турніру відбулось його урочисте відкриття. Учасників та глядачів турніру привітали: Тарутинський селищний голова Сава Чернєв, Бородінський селищний голова Іван Кюссе, начальник управління фізичної культури і спорту Одеської обласної державної адміністрації Валентина Кольчак, помічник депутата Верховної Ради України Антона Кіссе – Ольга Кічіджи, дружина Петра Арабаджи – Зінаїда Арабаджи, депутати Одеської обласної ради Олег Капсамун та Трифон Антов, заслужений тренер України, тренер Василя Михайлова та головний суддя турніру -  Андрій Панаїтов.

       Виступаючи теплими словами згадали Петра Арабаджи, який був відданий спорту, багато років очолював дитячо-юнацьку спортивну школу, був першим тренером Чемпіона Європи і призера Чемпіонату світу з вільної боротьби, учасника Олімпійських Ігор в Токіо Василя Михайлова. Вони підкреслили важливість проведення таких змагань, як продовження справи видатного тренера Тарутинщини та розвитку фізичного виховання для зміцнення здоров’я нації, розвитку молодих талантів, досягнення нових перемог у спорті.

      Начальник управління фізичної культури і спорту ОДА В.Кольчак вручила Грамоти Одеської облдержадміністрації тренерам Тарутинської спортивної школи Г.Калаку, О.Літвінову, В.Попаз та директору ДЮСШ П. Карабаджаку за багаторічну сумлінну працю та внесок у розвиток фізичної культури і спорту.

      У ІV Міжнародному турнірі з вільної боротьби пам’яті П.Арабаджи взяли участь 82 учасника – вихованці спортивних шкіл м.Арциз, м.Болград, м.Білгород-Дністровський, м.Ізмаїл, м.Кілія, м.Миколаїв, смт.Сарата, м.Херсон, м.Южний, які змагались у 16 вагових категоріях.

      Змагання пройшли на високому рівні у доброзичливій і дружній атмосфері.  

     За підсумками проведення турніру вихованці Тарутинської ДЮСШ показали гарні результати – 24 спортсмена стали переможцями та призерами турніру.

     По завершенню змагань, усі переможці та призери були нагороджені медалями, грамотами та грошовими винагородами.

     В центральному парку смт Тарутине 29 вересня увесь день продовжувалась робота національних садиб, в яких місцеві умільці продемонстрували свої вироби, учасники художньої самодіяльності виконували  народні пісні і танці та пригощали гостей блюдами національної кухні. 

     Вечором усі присутні мали можливість послухати та прийняти безпосередню участь у концерті гурту LUME Ірини та Сергія Ковальські з Молдови.

      На цьому ХV Бессарабський ярмарок завершив свою роботу.

     

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь