Селищний голова взяв участь у серпневій нараді керівників закладів освіти  Тарутинської громади

Друк

 

          Щорічно напередодні нового навчального року працівники закладів освіти проводять аналіз досягнень, напрацювань, новацій, обговорюють пріоритети та питання, що потребують нових підходів до їх вирішення у новому навчальному році. І традиційно це відбувається під час серпневої наради освітян.

       31 серпня 2021 року на базі Тарутинської загальноосвітньої школи відбулась серпнева нарада керівників закладів загальної середньої освіти «Освіта Тарутинщини. Якість освіти – запорука успішності вихованця, громади, країни».

       У нараді керівників закладів освіти громади взяв участь Тарутинський селищний голова Сава Чернєв та заступник селищного голови Валерій Дундер. Звертаючись до керівників ЗЗСО селищний голова зазначив, що в ході адміністративно - територіальної реформи перед освітянами постають нові завдання та спільними зусиллями місцевої влади і педагогів вони обов’язково будуть вирішені.

      У центрі уваги керівництва Тарутинської громади завжди знаходяться діти: призначена стипендія учням загальноосвітніх шкіл, які є переможцями обласних та всеукраїнських конкурсів, фестивалів, змагань, а також відмінникам навчання;  з 1 травня 2021 року усі діти, які відвідують дошкільні навчальні заклади та навчаються у загальноосвітніх школах харчуються безкоштовно; в цьому році на оздоровлення дітей громади виділено більше 2000000 грн.; з місцевого бюджету були виділені кошти на організацію участі рою «Патріот» у обласних та Всеукраїнських змаганнях; виділяються кошти на проведення ремонтів у школах. Міністерством освіти і науки України  погоджено виділення субвенції Тарутинському та Березинському навчально-виховним комплексам за програмою «Спроможна школа для кращих результатів» по проектам, які надала селищна рада. Так, на проект по Тарутинському НВК "Створення сучасної шкільної  STEM-лабораторії» з державного бюджету буде виділено  1430000 грн.  Березинському НВК  на проект "Сучасній школі - сучасні навчальні кабінети та STEM - лабораторія для реалізації компетентнісного підходу у вивченні природничо-математичних наук» погоджено виділення коштів на суму 976 000 гривен. Кошти з державного бюджету на ці проекти Тарутинському та Березинському НВК будуть виділені за умови співфінансування з місцевого бюджету у розмірі 10%. Рішення про співфінансування вже прийнято на сесії Тарутинської селищної ради від 17 серпня 2021 року. Всього на Одеську область за програмою «Спроможна школа для кращих результатів» Міністерством освіти і науки виділяється 40 000 000грн., з них більше 2 000 000 отримали наші школи.

      «І на далі місцева влада не залишить без уваги та підтримки дітей, педагогів шкіл та дошкільні заклади» - запевнив селищний голова.

      Продовжуючи свій виступ Сава Чернєв, подякував вчителям громади за їх наполегливу працю, під мудрим керівництвом яких учні шкіл Тарутинської громади досягли високих результатів – стали переможцями обласних і всеукраїнських конкурсів. Висловив подяку усьому колективу Тарутинського НВК, який продовжує добру традицію кращого закладу освіти району та області – посів 29 місце в обласному рейтингу з 362 шкіл.

     Селищний голова побажав керівникам закладів освіти та їх колективам міцного здоров’я, нових творчих звершень, миру, злагоди та успіхів у важливій справі.

     За багаторічну плідну працю, високу професійну майстерність, значний особистий внесок у справу навчання і виховання підростаючого покоління Тарутинський селищний голова вручив Подяки Тарутинської селищної ради: Берілу Федору Петровичу – директору Петрівського Першого НВК, Гайдаржи Миколі Івановичу – директору Рівненського НВК, Дімірову Івану Федоровичу – директору Вільненського НВК, Куруч Тетяні Зінов’ївні – керівнику гуртка Березинського НВК, Куруч Тетяні Іванівні вчителю історії Виноградівського НВК, Табакар Марії Данилівні – директору Слобідської гімназії, Терзіогло Надії Борисівні – вчителю української мови та літератури Вільненського НВК, Ткаченко Олегу Володимировичу – директору Тарутинського НВК, Фучеджи Тетяні Олександрівні – вчителю математики Тарутинського НВК.

 

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь