Підготовка до пленарного засідання 13 сесії Тарутинської селищної ради VIII скликання

Друк

 

    

В рамках підготовки до пленарного засідання чергової 13 сесії Тарутинської селищної ради VIII скликання 16 серпня 2021 року членами комісії з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту і комісії з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва було розглянуто ряд питань, остаточне рішення з яких буде прийнято на пленарному засіданні сесії 17 серпня 2021 року.

Начальник юридичного відділу О.Урсакі ознайомив зі змінами, що пропонуються внести до Плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2021 рік та з проектом Положення про Почесну грамоту, Грамоту, та Подяку Тарутинської селищної ради. З метою відзначення осіб та колективів, які зробили вагомий внесок у розвиток громади, досягли значних успіхів у виробничій, науковій, державній, військовій, творчій та інших сферах діяльності, а також з метою впорядкування відзначення пам’ятних дат та ювілеїв трудових колективів і видатних людей селищної ради було запропоновано розгляд проекту Положення про нагороди селищної ради. Нагородженим Почесною грамотою особам за розпорядженням селищного голови виділяється грошова винагорода у розмірі 3000 гривень. А особам, нагородженим Грамотою або Подякою, за рішенням керівника підприємства, установи, організації,  де працює особа, за рахунок коштів   установи   може   виплачуватись   грошова    винагорода    у   розмірі: за Грамоту - 30 відсотків, за Подяку - 20 відсотків посадового окладу в межах установленого фонду оплати праці установи.

Завідувач сектору з питань цивільного захисту,  оборонної роботи, взаємодії з  правоохоронними органами та охорони праці В.Драган розповів про проект Порядку створення та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території Тарутинської селищної територіальної громади. Як показали останні події, пов’язані з стихійний явищем, яке пройшло населеними пунктами громади 4 серпня, такий матеріальний резерв має бути, щоб вчасно ліквідувати наслідки надзвичайних ситуацій та надати термінову допомогу постраждалому населенню.

Про проект комплексної програми розвитку освіти на 2021-2025 роки доповіла начальник відділу освіти, молоді та спорту О.Кушнір. Проект даної програми включає всі напрями діяльності відділу: розвиток дошкільної освіти, підвищення якості середньої освіти, розвиток позашкільної освіти, харчування дітей, соціальний захист учасників освітнього процесу, кадри, професійний розвиток вчителя.

Начальник відділу соціального захисту Г.Стоянова ознайомила з пропозиціями щодо внесення змін до комплексної програми соціальної підтримки населення. Пропонується збільшити суму коштів на матеріальну допомогу за рішенням комісії з розгляду заяв громадян із надання одноразової грошової матеріальної допомоги з метою оперативного надання допомоги. Також, проектом програми передбачено забезпечення безперешкодного доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями до закладів соціального захисту, освіти, місцевого самоврядування та ін. будівель.

М.Кащі – директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді розповіла про проект змін до соціальної програми «Українська родина» на 2021-2024 роки. Зміни, пов’язані з наданням допомоги у вигляді придбання комп’ютерів для ДБСТ, прийомних та опікунських сімей, багатодітних малозабезпечених сімей. Є в нашій громаді соціально-незахищені категорії сімей, в яких виховується до 10 дітей, і такі сім’ї не мають матеріальної можливості придбати комп’ютер для дистанційного навчання дітей. Такі сім’ї потребують матеріальної підтримки.

Про проект змін та доповнень до рішення Тарутинської селищної ради від 24 грудня 2020 року №74-VIII «Про місцевий бюджет Тарутинської селищної ради на 2021 рік» доповіла начальник фінансового управління селищної ради М.Констандогло. Доходна частина селищного бюджету виконана на 102%, що дозволяє збільшити фінансування деяких програм, заходів та інших витрат.

Питання, розглянуті на засіданні постійних комісій селищної ради, будуть винесені на обговорення депутатів на пленарне засідання сесії Тарутинської селищної ради 17 серпня 2021р.

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь