Нарада з керівниками сільськогосподарських підприємств

Друк

 

     

Нарада з керівниками сільськогосподарських підприємств

12 серпня 2021 року в Тарутинському Будинку культури відбулась  нарада з керівниками сільськогосподарських підприємств Тарутинськоїта Бородінської громад за участю керівництва громад, представниківгромадської спілки «Всеукраїнська Аграрна Рада» та Болградської окружної прокуратури.

Заступник голови Всеукраїнської Аграрної Ради ОлександрСліпченкоознайомив присутніх з основними напрямками діяльності ГС «ВАР». Всеукраїнська Аграрна Рада -неурядова організація заснована у 2014 року, до складу якої входить понад 900 сільгосппідприємств України, а їїземельний фонд складає близько 3,5 млн.га. ВАР здійснює законодавчу підтримку АПК, лобіює інтереси аграріїв, інформує про зміни в законодавстві, політиці та на ринку, проводить зустрічі зацікавлених сторін по усій території України.

      Юрист по земельним питанням Аграрної Ради Андріана Мартинів розповіла присутнім про юридичні аспекти ринку землі сільськогосподарського призначення.

Прокурор Болградської окружної прокуратури Дмитро Цоєв детально зупинився на порушеннях земельного законодавства у Болградському районі. За інформацією Д.Цоєватиповими порушеннями у цій сфері є: використання земельних ділянок без відповідних договорів,  використання земельної ділянки за незареєстрованим договором, нецільове використання земельної ділянки, використання земельної ділянки за зареєстрованими договорами, але з приховуванням доходів. На цей період Болградською прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво щодо 12 кримінальних впроваджень з порушень земельного законодавствау районі та 2 обвинувальні акти вже направлені до суду. Д.Цоєв звертаючись до присутніх, наголосив на необхідності дотримання законодавства, що забезпечить захист прав землекористувачів, прав громадян та захист держави.

      Спеціалісти Всеукраїнської Аграрної Ради та прокурор Болградської окружної прокуратури дали відповіді на актуальні питання сільгоспвиробників.

       У ході наради Тарутинський селищний голова С.Чернєв звернувся до керівників сільськогосподарських підприємств Тарутинської громади з проханням створити резервний фонд зерна у кожному господарстві на випадок надзвичайних ситуацій.

       Нарада пройшла на високому професійному рівні, у конструктивній, дружній обстановці.

       Детально з нарадою можна ознайомитись за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=JIDK-X_65-0.

 

 

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь