На відпочинок та оздоровлення дітей громади з бюджету місцевої ради спрямовано 2 мільони 150 тисяч гривен

Друк

 

Поліпшення стану здоров’я дітей, відновлення їх життєвих сил шляхом організації якісного, повноцінного оздоровлення та відпочинку є важливим напрямком діяльності виконавчого органу Тарутинської селищної ради. Заходи з проведення оздоровчої кампанії включають в себе організацію відпочинку дітей у таборах з денним перебуванням в загальноосвітніх школах та оздоровлення дітей у стаціонарних закладах.

З 1 по 18 червня у 15 навчально-виховних комплексах Тарутинської селищної територіальної громади  працюють табори з денним перебуванням, які відвідують майже 1000 учнів 1-4 класів та діти пільгових категорій – учні 5-8 класів. Під час відпочинку діти забезпечені дворазовим повноцінним якісним харчуванням зі свіжими овочами та фруктами. На харчування дітей у період відпочинку з селищного бюджету спрямовано 594 тис. грн. Крім того, для учнів у пришкільних таборах проводяться цікаві та змістовні виховні заходи:  різноманітні конкурси, вікторини, шоу, туристичні походи, екскурсії, спортивні змагання.

Програмою оздоровлення та відпочинку дітей Тарутинської селищної територіальної громади на 2021-2023 роки передбачено оздоровлення дітей соціально-незахищених  категорій. До цієї категорії відноситься понад 1700 дітей громади. 74 дитини даної категорії планується оздоровити у дитячому оздоровчому закладі «Буревестник» з 2 по 15 липня. На що з місцевого бюджету спрямовано 400 тис.грн.

15 червня 2021 року на десятій позачерговій сесії Тарутинської селищної ради з метою оздоровлення дітей інших категорій були внесені зміни до програми оздоровлення та відпочинку дітей, а саме: передбачено безкоштовне оздоровлення обдарованих дітей за рахунок коштів місцевого бюджету у сумі 150 тис.грн. та оздоровлення дітей за кошти батьків і місцевого бюджету - 50% на 50% у сумі 100 тис.грн.  Крім того, додатково на оздоровлення дітей пільгових категорій виділяється 400  тис.грн.

Таким чином, на таку важливу справу як оздоровлення дітей, з бюджету селищної ради протягом червня-серпня 2021 року буде виділено 2 млн.150 тис. грн. А це значно більше ніж у 2019 році (у 2020 році оздоровлення дітей не проводилось, у зв’язку з карантинними заходами). У 2019 році на проведення оздоровчої кампанії для дітей всього Тарутинського району з районного бюджету було виділено 1 млн. 650 тис. грн.

Тож, бажаємо усім дітям громади гарного відпочинку та оздоровлення!

Керівництво Тарутинської селищної ради першочерговими завданнями у своїй діяльності вважає вирішення питань, пов’язаних зі створенням умов для забезпечення освіти, творчого розвитку та збереження здоров’я дітей громади, тому що тільки здорові та освідченні люди зможуть будувати чудове мирне життя для себе і своїх нащадків. Діти – це наше майбутнє, це наш сенс життя!

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь