Відбулась робоча нарада з директорами шкіл громади

Друк
Заступники Тарутинського селищного голови Олена Сілоч та Валерій Дундер 8 червня 2021 року провели робочу нараду з директорами та бухгалтерами автономних шкіл. У нараді взяли  участь начальник фінансового управління селищної ради Марина Констандогло, начальник відділу освіти, молоді та спорту селищної ради Оксана Кушнір та головний економіст цього ж відділу Інна Мандажи.

На нараді були розглянуті поточні питання щодо роботи навчальних закладів.

Начальник фінансового управління повідомила, що згідно плану розподілу освітньої субвенції з державного бюджету за програмою Нова українська школа на придбання засобів навчання та обладнання, сучасних меблів, комп’ютерного обладнання, відрядження та підвищення кваліфікації вчителів 5-11 класів на Тарутинську громаду передбачено  1,033 млн.грн. Але, за розрахунками шкіл, цих коштів недостатньо. Тому, планується використати вільний залишок освітньої субвенції з 2020 року у сумі 949,7 тис.грн. та 84,5 тис.грн. спрямувати з селищного бюджету з метою забезпечення у повному обсязі потреби всіх шкіл громади.

Учасники наради обговорили також питання забезпечення закладів освіти коштами на виплату заробітної плати педпрацівникам за рахунок освітньої субвенції у 2021 році. Запропоновано всім керівникам зробити розрахунки потреби коштів на виплату педагогічним працівникам у повному обсязі заробітної плати, відпускних, матеріальної допомоги на оздоровлення та виплату щорічної винагороди. Розрахунки надати до фінансового управління з метою забезпечення своєчасної виплати заробітної плати та недопущення заборгованості з вищеназваних виплат.

Предметом обговорення присутніх на нараді було і питання про хід оздоровчої кампанії у закладах освіти. Керівники закладів підкреслили, що всі діти з задоволенням відвідують пришкільні табори; вони забезпечені повноцінним дворазовим харчуванням зі свіжими овочами та фруктами; в кожній школі розроблена цікава та змістовна розважальна програма. На відповідну оздоровчу кампанію з селищного бюджету спрямовано 594,0 тис.грн.

Олена Сілоч поінформувала директорів шкіл про призначення стипендії, відповідно до розпорядження селищного голови С. Чернєва, 38 обдарованим та талановитим учням з 9 загальноосвітніх шкіл громади у сумі 400 грн. щомісячно протягом 2021 року. 

Також Олена Сілоч повідомила про рейтинг діяльності громад Одеської області за І квартал 2021 року. За результатами роботи наша громада посіла 5 місце серед 24 громад області з населенням більше 15 тис.осіб. Олена Іванівна звернула увагу присутніх на показники, які враховані в рейтингу та стосуються освітньої галузі. Валерій Дундер рекомендував керівникам шкіл проаналізувати відповідні показники та вжити всіх необхідних заходів щодо їх покращення. 

Крім того, було порушено питання щодо стану підготовки документів на дітей, яких планується оздоровити у дитячому оздоровчому закладі «Буревестник» з 2 по 15 липня. З місцевого бюджету на оздоровлення дітей спрямовано 400,0 тис.грн. Це дасть можливість оздоровити 74 дитини. Начальник фінансового управління М.Констандогло повідомила, що на сесії Тарутинської селищної ради 15 червня планується розглянути питання про внесення змін до Програми оздоровлення, додавши пункти, де буде передбачено оздоровлення дітей за рахунок коштів місцевого бюджету і батьків (50% на 50%) та безкоштовного оздоровлення обдарованих дітей.

Оксана Кушнір довела до відома присутніх про проведення центром оцінювання якості освіти онлайн-конференції щодо оформлення і організації роботи сайту закладу освіти та закликала керівників шкіл бути активними учасниками конференції.   

На нараді були обговорені і інші організаційні питання: охоплення дітей дошкільною освітою, підготовки до нового навчального року, забезпечення шкіл новою комп’ютерною технікою, запровадження ведення електронних класних журналів та інші.

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь