Оздоровлення дітей з особливими потребами у дитячому центрі «Артек»

Друк

 

        Турбота про дітей з обмеженими фізичними можливостями є одним із основних показників ставлення дорослих до проблем дітей даної категорії. Саме турбота, піклування та велика увага були приділені керівництвом Тарутинської селищної ради та працівниками відділу соціального захисту населення селищної ради в організації направлення на оздоровлення до Міжнародного дитячого центру «Артек» дітей з обмеженими фізичними можливостями Максима та Кирила Шаврієвих мешканців смт.Серпневе.

       Родина Шаврієвих тривалий час перебуває під супроводом соціальних служб селищної ради, як родина, що потребує особливої уваги, тому, що батько В.Шаврієв виховує двох дітей з особливими потребами.

       Департаментом соціальної та сімейної політики Одеської облдержадміністрації Максиму та Кирилу були виділені путівки до МДЦ «Артек» (м.Київ, Пуща Водиця) на тематичну зміну «Змінимо світ на краще» з 16 липня по 5 серпня 2021 року. Організацію відправки та повернення дітей здійснював відділ соціального захисту селищної ради, була проведена відповідна робота з батьком дітей щодо роз’яснення важливості та необхідності їх оздоровлення. З благодійного фонду «Зробимо світ добріше», засновником якого є Сава Чернєв – Тарутинський селищний голова, виділені кошти у сумі 5000 грн. на придбання білетів залізничного сполучення до м.Київ та перебування супроводжуючого дітей разом з ними.

        Для повернення дітей з дитячого центру «Артек» за дорученням селищного голови була надана машина Тарутинської селищної ради. Вечором, 5 серпня у супроводі спеціаліста відділу соціального захисту селищної ради Максим та Кирило благополучно повернулись додому.

        Організатори оздоровлення Максима та Кирила Шаврієвих сподіваються, що оздоровлення у найкращому дитячому оздоровчому закладі України подарувало  хлопцям незабутні позитивні емоції, сприяло знайомству з новими місцями та друзями.   

Та одним з найважливіших завдань влади в забезпеченні соціального захисту дитинства є реалізація їх права на оздоровлення.

Оздоровлення і відпочинок дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, в дитячих оздоровчих таборах МДЦ «Артек» і ДЦ «Молода Гвардія»

Одним із видів соціального захисту дітей з обмеженими фізичними можливостями є їх оздоровлення

Турботливе, чуйне ставлення до них стає не тільки обов’язком держави, а й всього суспільства.

Для вирішення питань соціального захисту осіб з інвалідністю в області прийнято низку соціальних програм.

У Міжнародному дитячому центрі «Артек» розпочалася VI зміна «Змінимо світ на краще!», на яку приїхало понад 900 дітей з усієї України. Тематична зміна триватиме з 16 липня по 5 серпня 2021 року.

Допомога дітям з особливими потребами у повсякденному житті забезпечує їм достатній життєвий рівень відповідно до їх індивідуальних потреб, а це є дуже важливим фактором для формування дитячої особистості.

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь