Апаратна нарада Тарутинської селищної ради

Друк

 

Тарутинський селищний голова Сава Чернєв 9 серпня 2021 року провів апаратну нараду селищної ради за участю заступників голови О.Сілоч, І.Долгорука, В.Дундера, начальників комунальних підприємств та начальників структурних підрозділів селищної ради.

         У зв’язку з проведенням 28-29 серпня 2021р. в смт.Тарутине XV Бесарабського ярмарку, начальник відділу культури та туризму Н.Шишкова, як начальник структурного підрозділу, що координує підготовку до ярмарку, доповіла про хід підготовки до проведення цього заходу. Наразі працівниками відділу культури та туризму здійснюється робота щодо: підготовки центрального стадіону смт.Тарутине, оформлення святкової ходи, національних садиб, фото-зон, виставки картин, виставки до 30-річчя Незалежності України, підготовки офіційного відкриття ярмарку та інших заходів. Структурні підрозділи селищної ради будуть залучені до оформлення виставок-продажів продукції підприємств, сільгоспвиробників та приватних осіб-виробників продукції. Під час ярмарку заплановано встановлення Рекорду України «Найдовший стіл, сервірований Бессарабськими стравами». Взяти участь у встановлені Рекорду запрошуються кухарі Тарутинської та Бородінської громад. На другий день ярмарку буде проведений турнір з вільної боротьби пам’яті П.Арабаджи. Організація та фінансування Бессарабського ярмарку здійснюються двома громадами - Тарутинською та Бородінською.

       Також, Н.Шишкова поінформувала про заходи, що будуть проведені до державних свят. 23 серпня у День Державного Прапора України в смт.Тарутине  о 12.00 відбудеться урочиста хода-флешмоб від Будинку культури до адміністративної будівлі №3 селищної ради (біля автостанції), де знаходиться Великий Державний прапор. Під час ходи будуть покладені квіти до пам’ятника визволителям селища Тарутине.

        Крім того, на апаратній нараді селищної ради начальники комунальних підприємств та начальники структурних підрозділів доповіли про основні напрями роботи у відповідних сферах.

        Тарутинська центральна лікарня працює у штатному режимі: здійснюється прийом хворих, діагностика та лікування у стаціонарі. На поточний ремонт закрито дитяче відділення ЦЛ.

         За даними Тарутинського центру первинної медико-санітарної допомоги за весь період коронавірусної хвороби перехворіло 1127 чол. Тарутинської та Бородінської громад, одужали – 1104 чол. На даний час хворих на COVID-19 - 4 чол. та 4 чол. перебувають під наглядом медичних працівників. Вакциновано 845 чол., із них 60 вакцинованих – мешканці Бородінської громади. Головний лікар КНП «Тарутинський ЦПМСД» А.Кияніченко акцентувала увагу присутніх на важливості проведення вакцинації серед працівників структурних підрозділів селищної ради, вчителів. Насамперед, задля збереження власного здоров’я, здоров’я своїх близьких і оточуючих. На сьогодні ліків від коронавірусу не існує, зростає кількість хворих COVID-19 в України, зафіксований перший випадок небезпечного штаму коронавірусу «Дельта» в Одеській області, тому важливо вакцинуватися зараз. Тарутинський ЦПМСД проводить щеплення вакциною Астразенека (Нідерланди, Литва), Коронавак (Китай). Для тих, хто зробив перше щеплення вакциною Пфайзер (Бельгія). друге щеплення проводиться цією ж вакциною.

          12 серпня 2021 року об 11.00 в Тарутинському Будинку культури відбудеться нарада керівників сільськогосподарських підприємств громади з представниками громадської спілки «Всеукраїнська Аграрна Рада», керівництвом Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин ОДА, спеціалістами Головного управління державної податкової служби в Одеській області.

        На минулому тижні відбулось засідання постійної комісії Тарутинської селищної ради з питань земельних відносин, на якій розглянуто 270 заяв. Матеріали засідання будуть опубліковані на сайті селищної ради.

        Станом на 06 серпня доходна частина селищного бюджету виконана на 92%.

         Керівництвом КП «ВУЖКГ» проводиться робота з фізичними особами-підприємцями щодо сплати за водокористування та вивіз сміття, а також з  боржниками-домовласниками щодо сплати за комунальні послуги.

        Під час апаратної наради селищним головою С.Черневим надано ряд доручень заступникам селищного голови, керівникам комунальних підприємств і структурних підрозділів стосовно: участі усіх структурних підрозділів селищної ради в організації проведення Бессарабського ярмарку; проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо вакцинації проти COVID-19; своєчасної виплати заробітної плати працівникам ВУЖКГ; преміювання працівників з благоустрою селищ Березине, Серпневе та села Підгірне, які взяли активну участь у ліквідації наслідків негоди; проведення робіт по благоустрою селища Тарутине у рамках підготовки до Бесарабського ярмарку.

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь