Доля дітей в руках дорослих

Друк

Кожна дитина потребує тепла й захисту батьків, проживання та виховання в родині. На жаль, чимало дітлахів перебувають під опікою держави в інтернатних закладах. І хоч вони там на повному державному забезпечені, все одно це не може замінити їм тепла рідної домівки.                                                                                                                                     

Лише сім’я здатна задовольнити основні потреби дитини, надавати стимул для її подальшого розвитку, створювати добру атмосферу.  Якщо не має можливості для дитини жити з рідними батьками, альтернативою є інші, сучасні форми сімейного виховання.

Існують різні форми влаштування дітей в сім’ї: усиновлення, опіка, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу.

Сімейні форми влаштування дітей є найбільш пріоритетними, тому що дають дитині можливість отримати позитивний досвід сімейного життя, пройти внутрішньо сімейний процес соціалізації.

Усиновлення (удочеріння) – прийняття усиновлювачем у свою сім’ю дитину на правах дочки чи сина, що  здійснюється на підставі рішення суду. Усиновлення дитини проводиться в її інтересах для забезпечення стабільних і гармонійних умов її життя.

Опіка встановлюється над малолітніми дітьми, які позбавлені батьківського піклування родичами і чужими людьми, як сімейними парами, так і самотніми людьми. Піклування встановлюється над неповнолітніми від 14 до 18 років.

Прийомна сім’я – це сім’я або особа (яка не перебуває у шлюбі), яка виявила бажання взяти на виховання та спільне проживання від 1 до 4 дітей  - сиріт або дітей позбавлених батьківського піклування. 

Дитячий будинок сімейного типу (ДБСТ) – це альтернативна форма державного утримання та виховання дітей-сиріт. Сім’я бере на виховання не менше 5 дітей-сиріт або дітей позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей не повинна перевищувати 10.

Держава підтримує сім’ї, які прийняли на утримання та виховання  дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Надає соціальну, матеріальну, психологічну підтримку, допомагає долати складні життєві обставини.

Тарутинським селищним  центром соціальних служб ведеться активна робота з профілактики соціального сирітства в громаді. На даний час необхідна батьківська турбота та любов дітям: дівчинки 6, 4 та 3 років. Хлопчики 5, 2 та 1 року.

З метою запобігання потрапляння дитини у інтернатні заклади, звертаємось до мешканців Тарутинської селищної ради, якщо Ви бажаєте прийняти в свою сім’ю дитину-сироту будь ласка зверніться до Тарутинського селищного центру соціальних служб за адресою: смт. Тарутине, вул.. Центральна, 122 телефон  для довідок (04847) 3-26-66. Чекаємо на Вас.

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь