Тарутинський селищний голова взяв участь у засіданні колегії Болградської райдержадміністрації

Друк

 

Сьогодні, 19 серпня 2021 року відбулось засідання колегії Болградської районної державної адміністрації, в якому  взяв участь Тарутинський селищний голова Сава Чернєв.  Колегія пройшла під головуванням голови Болградської РДА Г.Бамбури та за участю: начальника управління – начальника відділу організації медичної допомоги Департаменту охорони здоров’я Одеської обласної ради Юлії Руцької, регіонального координатора з вакцинації, генерального директора КНП «Центр громадського здоров’я» Одеської обласної ради Оксани Денисенко, голови Болградської районної ради М.Садаклієва.

Юлія Руцька ознайомила членів колегії з темпами вакцинації населення Болградського району. Було зазначено, що щоденно в Одеській області кількість хворих на COVID-19 зростає, а темпи вакцинації, на жаль, - ні. На сьогодні у Болградському районі кількість населення складає – 147 973 особи, з них провакциновано лише 4-5% населення з пріоритетних 70%.

Оксана Денисенко, як регіональний координатор з вакцинації, надала роз’яснення керівникам громад та медичних закладів району щодо організації вакцинальної кампанії в своїх населених пунктах та ознайомила присутніх зі складом кожної вакцини, яка зареєстрована в Україні і є в наявності у пунктах щеплення області. О.Денисенко зазначила, що задля уникнення нової хвилі захворюваності на коронавірус, необхідно провести вакцинацію більшої частини населення. Вакцинація на COVID-19 прирівнюється до вакцинації на туберкульоз, кір та інші захворювання, які отримують 99,9 % населення країни. Останнім часом серед населення існує великий попит на вакцини Pfizer/BioNTech та Moderna, але держава не має змоги забезпечити такою кількістю вакцин усі пункти щеплення. Крім того, вона наголосила, що усі вакцини мають однакову дію, тому віддавати перевагу якійсь певній вакцині не має сенсу.

Під час засідання колегії виступила головний лікар КНП «Тарутинський ЦПМСД» А.Кияніченко, яка доповіла про темпи проведення вакцинації населення по Тарутинській громаді.

Голова Болградської РДА Геннадій Бамбура доручив керівникам медичних закладів району збільшити темпи вакцинації населення та провакцинувати у найкоротші строки 70% мешканців району.

На засідані колегії райдержадміністрації були також розглянуті інші важливі питання життєдіяльності району: про стан криміногенної обстановки в Болградському районі за І півріччя 2021 року, про ведення військового обліку та організацію і проведення призову громадян на строкову військову службу та зборів резервістів.

За результами розгляду питань порядку денного колегії Геннадій Бамбура надав рекомендації та доручення керівникам територіальних структур. 

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь