Щотижнева апаратна нарада Тарутинської селищної ради

Друк

      Тарутинський селищний голова Сава Чернєв 1 листопада 2021 року провів щотижневу апаратну нараду селищної ради. У нараді взяли участь: заступники селищного голови О.Сілоч, В.Дундер та І.Долгорук, керівники комунальних некомерційних підприємств та структурних підрозділів селищної ради.

       В ході апаратної наради були підведені підсумки роботи за минулий тиждень та окреслені завдання на поточний період.

       Дуже серйозною залишається ситуація з захворюваністю на коронавірусну хворобу. Головний лікар КНП «Тарутинська центральна лікарня» Ю.Савицький поінформував, що станом на 1 листопада 2021 року у ковідному відділені зайнято 50 ліжок, з них: 48 хворих з COVID-19, у 2 хворих – підозра на коронавірус. З 50 хворих - 4 перебувають на СІПАП (штучна вентиляція легень). Усі хворі, що знаходяться у лікарні не вакциновані. За минулий тиждень у ковідне відділення поступило 50 хворих, виписано 27, померло 6 чол.; за останню добу померло 2 чол.            

       Щодо забезпеченості центральної лікарні кисневими балонами: на даний час в лікарні всього 159 балонів. На минулому тижні за просьбою Тарутинського селищного голови С.Чернєва сільгосппідприємства та підприємці громади надали у користування центральній лікарні кисневі балони: ФОП Кащі О. (смт.Тарутине) – 43, з смт. Березине поступило 4 балони, ПрАТ «Петросталь» (керівник П.Ламбов) – 2, ТОВ «Ярівський» (Д.Чиканчи) - 2, СФГ «Світоч» (В.Козман) – 2, ПП «СГП Ніка-Агро» (П.Ніколаєв) -1, ТОВ "Агропрайм Холдинг» (А.Кияненко) – 1, СФГ «Кристал» (Р.Кюссе) – 1, СВК «Бесарабський» (Ю. Міхайленко) – 1. Головний лікар центральної лікарні Ю.Савицький висловив щиру вдячність керівникам цих підприємств, а також В.Мітєву (підприємцю смт.Тарутине), який надав автотранспорт для екстреної заправки 22 кисневих балонів в м.Одеса. Завдяки наданій допомозі в лікарні на теперішній  час достатній запас кисню.

      Як повідомила головний лікар КНП «Тарутинський центр первинної медико-санітарної допомоги» А.Кияніченко, на минулому тижні до лікарів центру звернулось: 171чол., у всіх ПРЛ тест на COVID-19 позитивний; 174 контактних осіб перебуває на самоізоляції, 3 хворих з пневмонією знаходяться на амбулаторному лікуванні, 7 – на стаціонарному; 114 чол. звернулось до лікарів з ОРВІ. А.Кияніченко відмітила, що на прийом до лікарів приходить багато людей, з них багато хворих і практично всі не вакциновані. Тарутинським ЦПМСД продовжується вакцинація, в наявності вакцини CoronaVac,  AstraZeneca та Pfizer, очікується надходження вакцини Moderna.

     Спеціалістами сектору з питань цивільного захисту, оборонної роботи, взаємодії з  правоохоронними органами та охорони праці селищної ради та Тарутинського відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області здійснювалась інформаційна робота з власниками та працівниками торгівельних закладів смт.Тарутине щодо дотримання протиепідемічних заходів. Половина закладів не дотримуються відповідних вимог, що може призвести до серйозних наслідків (підвищення захворюваності на COVID-19 в громаді).

      Під час апаратної наради були обговорені інші важливі питання життєдіяльності Тарутинської громади.

      Відділом економіки, інвестицій та сільського господарства селищної ради проаналізована ситуація зі сплатою акцизного податку, багато підприємців працюють «в тени», не сплачують даний вид податку в повному обсязі. Враховуючи несприятливі погодні умови восени 2021 року для сільського господарства, селищний голова С.Чернєв акцентував увагу на підписанні меморандуму з сільгосппідприємствами громади, яким передбачено створення резерву продовольчого зерна на випадок надзвичайної ситуації (посухи); згідно Меморандуму резерв зберігається у сільгоспвиробників до врожаю наступного року з подальшим його відновленням.

      За інформацією головного спеціаліста відділу освіти, молоді та спорту І.Іщенко, 29 жовтня на нараді директорів шкіл громади, за рекомендацією Міністерства освіти і науки та результатами моніторингу щодо захворюваності на ОРВІ учнів шкіл, було прийнято рішення продовжити шкільні канікули ще на тиждень. Дитячі садки продовжують працювати у звичайному режимі.

      Окрім того, були порушені інші питання, що перебувають на постійному контролі керівництва громади: проведення опалювального сезону, укладання договорів на постачання газу, вугілля та дров для бюджетних закладів, сплата податків, поповнення бюджету селищної ради, моніторинг дистанційного навчання в закладах освіти.

      Селищним головою та заступниками селищного голови за підсумками апаратної наради надані доручення керівникам структурних підрозділів та визначені строки їх виконання.   

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь