Відбулось засідання виконкому Тарутинської селищної ради

Друк

30 вересня 2021 року під головуванням секретаря Тарутинської селищної ради А.Куракової відбулось 13-е чергове засідання виконкому селищної ради. У роботі виконкому взяли участь: 18-ть членів виконкому з 28-и, заступники селищного голови О.Сілоч, В.Дундер, секретар виконкому О.Абрамова, керівники комунальних підприємств та структурних підрозділів селищної ради, старости старостинських округів.

З 28-и питань порядку денного виконкому розглянуто 27-м. Про стан виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Тарутинської селищної територіальної громади за І півріччя 2021 року доповіла головний спеціаліст відділу економіки, інвестицій та сільського господарства селищної ради Л.Топал, яка детально зупинилась на основних показниках соціально-економічного розвитку громади у галузях сільського господарства, промисловості, транспорту, підприємництва та показниках заробітної плати. Так, середній рівень заробітної плати у громаді складає 8569 грн., найвищий рівень середньомісячної заробітної плати у працівників державного управління й оборони, обов’язкового соціального страхування – 10954 грн, найменший -  в галузі переробна промисловість – 4676,64 грн. Щодо населення зайнятого в господарстві громади: з 13685 осіб працездатного населення 5200 зайнятих осіб, 2335 самозайнятих, 279 безробітних. Народилось у І півріччі 2021 року – 62 дитини. Міграційне скорочення складає 5626 осіб. Під час обговорення даного питання заступник селищного голови О.Сілоч зауважила, що селищною радою вживаються заходи щодо послідовного розв’язання проблем в економіці громади, що має стати запорукою її подальшого соціально-економічного розвитку.  Начальник відділу земельних ресурсів селищної ради С.Деде інформував виконком селищної ради про організацію обліку земель селищної ради та стан надходження земельного податку і орендної плати, створення бази власників та користувачів, у тому числі на правах оренди (суборенди) земельних ділянок сільськогосподарського призначення, розташованих на території Тарутинської селищної територіальної громади. Відділом земельних ресурсів Тарутинської селищної ради була створена база власників та користувачів земельних ділянок, розташованих на території селищної ради. По раніше укладеним договорам оренди землі відділом земельних ресурсів проводиться аналіз розміру ставки орендної плати. З метою наповнення бюджету селищної ради, постійно проводяться заходи щодо виявлення земельних ділянок, які знаходяться в користуванні, але відсутні правовстановлюючі документи. В цілому, у 2021 році, до бюджету селищної ради надійшло 10 127 700 грн. С.Деде звернув увагу на те, що всі землі, які обліковуються на території населених пунктів та за ними і мають власників, повинні бути оформлені згідно вимог чинного законодавства.

Члени виконкому одноголосно прийняли рішення про надання  матеріальної допомоги 85 учасникам бойових дій  мешканцям Тарутинської громади до Дня захисника і захисниць України, а також про надання матеріальної допомоги мешканцям громади на лікування та особам, що перебувають у складних життєвих обставинах та скрутному матеріальному становищі.

Звіт начальника відділу містобудування, архітектури, інфраструктури та житлово-комунального господарства С.Башли про виконання підготовки об’єктів житлово-комунального, паливно-енергетичного господарства та соціально-культурної сфери Тарутинської селищної ради до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років викликав активне обговорення серед членів виконкому та керівників комунальних підприємств і установ. На даний час постачальники природного газу відмовляються укладати договори з бюджетними установами у зв’язку з постійним підвищенням ціни на газ.

Жваво обговорювалось на засіданні виконкому питання про перейменування вулиці Терешкової на вулицю Миру в смт Березине, яке пройшло громадське обговорення у формі консультацій з громадськістю на офіційному веб-сайті Тарутинської селищної ради та під час зустрічі з жителями смт Березине. Питання було винесено на розгляд враховуючи звернення Українського інституту національної пам’яті № 1528/2.2.-08-21 від 10.06.2021р. З 18-ти членів виконкому, 16-ть проголосували «за» перейменування вулиці.

Крім того, на засіданні виконкому були розглянуті інші питання порядку денного: про організацію оздоровлення та відпочинку дітей соціально незахищених категорій селищної територіальної громади, про забезпечення роботи Мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, звіт про підготовку та відзначення 30-річчя Незалежності України, про організацію та проведення ХV Міжнародного фестивалю-виставки Бессарабський ярмарок та ряд питань, що стосуються захисту прав дітей, сфери житлово-комунального господарства, містобудування та благоустрою, а також схвалений План заходів щодо складання проєкту місцевого бюджету Тарутинської селищної ради на 2022 рік.

Питання «Про стан розкриття та розслідування злочинів у сфері службової діяльності за період 2014-2021 роки» не було розглянуто членами виконавчого комітету у зв’язку з тим, що запрошений доповідач - начальник відділення поліції № 2 Болградського РВП ГУ НП в Одеській області С. Візняк  не з’явився на засідання.

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь