ВПРОВАДЖЕННЯ КУРСУ «АГРОСФЕРА» У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ

Друк

Провідну роль у господарстві Тарутинської громади має сільське господарство. Сільгоспвиробники в нинішній час стикаються з безліччю проблем, одна із яких – нестача кваліфікованих трудових ресурсів.

З метою підготовки спеціалістів для сільського господарства, активних членів громади, ініціативних лідерів, які готові залишатися в громаді, в Тарутинській СТГ розпочата реалізація пілотного проєкту Всеукраїнської Аграрної Ради «Впровадження курсу «Агросфера» у закладах освіти».

1 березня 2024 року у відділі освіти, молоді та спорту селищної ради відбувся онлайн-семінар з представниками (керівники та педагоги) 12-ти закладів освіти громади, в яких планується викладання курсу «Агросфера». Під час семінару його учасників ознайомили з навчальними програмами та посібниками. Також обговорили переваги для жителів аграрної громади викладання курсу.

Учасники заходу виявили неабияку зацікавленість у викладанні курсу. Він буде запроваджений у Березинському, Виноградівському, Петрівському, Серпневському, Тарутинському ліцеях та Малоярославецькій Першій гімназії за рахунок годин варіативної частини або у вигляді годин гурткової роботи.

Навчаючись за програмою «Агросфера», учні набудуть нові знання у галузі сільського господарства. Крім того, здобудуть навички комунікації в агробізнесі, отримають практичний аграрний досвід та  будуть мати можливість втілити у життя свої перші бізнес-ідеї та створити власний бізнес.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.