В громаді проведений І етап Всеукраїнської гри “Сокіл”(“Джура”)

Друк

Виховна робота з учнями в закладах загальної середньої освіти Тарутинської селищної територіальної громади спрямована передусім на розвиток національної свідомості, формування почуття патріотизму на засадах духовності та моральності, популяризацію духовно-культурної спадщини українського народу. Основою для організації комплексної системи національно-патріотичного виховання учнівської молоді є Всеукраїнська військово-патріотична дитячо-юнацька гра «Сокіл» («Джура»).

Це не просто гра, це постійна навчально-виховна робота впродовж року, спільна робота учнів, педагогів, батьків, представників органів місцевого самоврядування та громадських організацій.

19 травня 2023 року відділом освіти, молоді та спорту Тарутинської селищної ради було організовано та проведено І етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), участь у якому взяли 9 роїв середньої вікової групи ЗЗСО Тарутинської громади.

Урочисте відкриття Гри, як і конкурси-змагання, проходило на базі Вільненського ліцею Тарутинської селищної ради.

Право підняти прапор України та прапор гри «Сокіл» («Джура») було надано ройовій команди "Патріот" Тарутинської ліцею Тарутинської селищної ради переможиці обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у 2022 році Іщенко Ксенії.

З вітальним словом до учасників змагань звернувся голова Тарутинської селищної ради Чернєв Сава Степанович, який наголосив, що з такими патріотично налаштованими і талановитими юнаками і дівчатами на Україну чекає щасливе майбутнє.

Також привітав юних джур начальник другого відділення Болгарського територіального центру комплектування та соціальної підтримки майор Пєтков В.В., який зауважив, що наразі ведуться запеклі бої за незалежність та цілісність нашої держави, а підростаюча молодь має добре навчатись, бути справжніми патріотами та спрямувати надалі всі свої зусилля на відродження та процвітання України. До привітання долучилася начальник відділу освіти, молоді та спорту Тарутинської селищної ради Кушнір Оксана Іванівна, яка побажала юним джурам перемоги, наснаги і отримання задоволення від проведених змагань.

Протягом Гри рої мали змогу проявити свої знання, вміння й таланти у таких змаганнях-конкурсах: конкурс строю та маршової пісні «Впоряд», інтелектуальна гра-вікторина на знання історії України, козацтва та Збройних Сил України «Відун», змагання спортивного спрямування «Туристсько-спортивна смуга перешкод», «В’язання вузлів» та «Перетягування линви», медичний конкурс «Рятівник» та творчо-мистецький звіт «Ватра» На розгляд суддівській колегії був наданий звіт «Добре діло», яким на протязі всього навчального року мав займатися рій. Цілий день юні джури змагалися між собою, спілкувалися, обмінювалися знаннями.

Усі команди-рої під керівництвом їх виховників відповідально поставились до підготовки, активно та результативно виступили на змаганнях.

У кожному з конкурсів окремо було визначено переможця, а за підсумками всіх конкурсів перемогу здобув рій «Нащадки козаків» Вільненського ліцею Тарутинської селищної ради, ІІ та ІІІ місця розподілили між собою відповідно рої «Нащадки козаків» Малоярославецької Першої гімназії та «Гайдамаки» Березинського ліцею.

Протягом дня дітей та всіх присутніх годували повноцінним сніданком та обідом. Завершилось свято патріотизму і козацької звитяги частуванням учасників гри і всіх присутніх смачною козацькою кашею, приготованою в польових умовах.

Щиро дякуємо за допомогу в організації та проведенні Гри:- колективу Вільненського ліцею,- членам суддівської колегії;- керівникам ЗЗСО Тарутинської громади, рої яких взяли участь у І етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура").

Відділ освіти, молоді та спорту

Тарутинської селищної ради

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.