Захід, присвячений дню Сухопутних війск України та врученню ордена «За мужність» Опанасу Халікову

Друк

В Тарутинський селищній раді 12 грудня відбувся захід,  присвячений дню Сухопутних війск України та врученню ордена «За мужність» Опанасу Халікову (посмертно) за участю: голови Болградської районної військової адміністрації Геннадія Бамбури, начальника Болградського територіального центру комплектації  та соціальної підтримки Олександра Дем’янова, Тарутинського селищного голови Сави Чернєва, працівників Тарутинської селищної ради, військовослужбовців, рідних та близьких О.Халікова.  

Присутні на заході хвилиною мовчання вшанували пам'ять усіх загиблих воїнів захисників та невинно вбитих мирних жителів нашої держави під час збройної агресії російської федерації проти України.

Геннадій Бамбура та Сава Чернєв, вітаючи  військовослужбовців з Днем сухопутних військ подякували їм за служіння народові, за надійність та готовність до виконання найскладніших завдань. Керівники району та громади, начальник Болградського РТЦК та СП нагородили захисників Тарутинської громади Грамотами та оголосили Подяки.

22 травня 2022 року Указом Президента України №357 за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Опанас Халіков нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). Вручив орден брату Опанаса начальник Болградського РТЦК та СП Олександр Дем’янов. Зі словами вдячності до Зої Шупарської - тітки загиблого героя звернувся начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура: «Прийміть слова подяки та шани за те, що виховали патріота та справжнього захисника України і нехай Господь Бог допомагає Вам перенести цей важкий біль втрати рідної людини».

Під час заходу бойова медична сестра, мешканка селища Тарутине - Лілія Джигова, яка 7 місяців знаходилась у полоні, була нагороджена грамотою Тарутинської селищної ради та сертифікатом на 10 000 грн. Маючи мужність, витримку, палку любов до Батьківщини вона вистояла попри поранення та тиск зі сторони агресора.

На завершення заходу присутніх у залі привітали джури рою «Патріот» та працівники Тарутинського селищного Будинку культури.

 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.