205 років селищу Березине

Друк

З нагоди 205-річниці з дня заснування Березине 18 вересня у селищі відбулось велике свято.

          Найвідповідальніша та найпочесніша місія відкриття святкування 205-річчя селища була надана учням Березинського навчально-виховного комплексу, які виконали яскраву та змістовну танцювальну композицію.

         На день селища Березине завітали почесні гості: заступники Тарутинського селищного голови Олена Сілоч та Валерій Дундер, депутат Одеської обласної ради Олег Капсамун, голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв, секретар селищної ради Анетта Куракова, секретар виконавчого комітету селищної ради Олена Абрамова, генеральний директор ТОВ «Агропрайм Холдинг» Андрій Кіяненко,  депутат Тарутинської селищної ради Віталій Аргіров, меценат Денис Карташов та інші поважні гості, які привітали березинців зі святом.

         Вітаючи усіх присутніх з Днем селища, заступник селищного голови О.Сілоч відмітила працьовитість його мешканців, дружелюбність та добре ставлення до дітей і побажала міцного здоров’я, благополуччя кожному дому, достатку, тепла, гарних врожаїв та робити все можливе для подальшого процвітання селища.

         Кращих працівників різних сфер діяльності селища Березине О.Капсамун та М.Садаклієв нагородили грамотами Одеської обласної ради та Болградської районної ради.

          Урочиста частина заходу продовжилась привітаннями рідному селищу від вихованців Березинського дитячого садка та парадом колясок з малюками, які народились у 2021 році, а таких в Березине - тринадцять.       

          Також на святі  вшанували: Почесного жителя селища Топчу Дмитра Афанасійовича, довгожителів селища - Петрову Надію Петрівну, Кожухар Миколу Лукича, Чолак Домнікію Іванівну, Кундієву Марію Костянтинівну, сімейне подружжя Кушнір, які прожили разом 64 роки, сімейні подружжя зі смарагдовим, золотими та срібними весіллями, молодожонів 2021 року, ювілярів, які народились в день народження селища. Усім були вручені цінні подарунки від селищної ради. А керівник ТОВ «Агропрайм Холдинг» А.Кіяненко вручив подарунки пайщикам підприємства.

         Грамотами Тарутинської селищної ради були нагороджені: танцювальний колектив «Драйв» за активну участь у проведенні культурних заходів громади, тренер Тарутинської дитячо-юнацької спортивної школи Г.Калак та вчитель фізичного виховання Березинського НВК В.Накай за особистий вклад у розвиток фізичної культури і спорту та виховання підростаючого покоління.

          Від Тарутинської селищної ради заступник селищного голови О.Сілоч вручила сертифікати на грошові винагороди: срібному  призеру Чемпіону України з вільної боротьби  Георгію Казанжи у розмірі 5 000 грн., триразовій призерці Чемпіонату України з міні-футболу Людмилі Устиновій – 3 000 грн. та футбольній команді «Березине» 20 000 грн.

         Після урочистостей аматорські творчі колективи Березине, Тарутине, Рівного порадували березинців та їх гостей своїми виступами.

         В парку селища була розгорнута виставка декоративно-прикладного мистецтва майстринь Березине, влаштовані фотозони, кулінари частували присутніх запашними бессарабськими стравами, а діти мали змогу розважитись на батутах і горках, проїхатись на машинках і навіть покататись на віслюкові.

         Крім того, до Дня селища були проведені спортивні змагання з вільної боротьби та футболу.

         Увечері на головній сцені смт.Березине виступила музична група з м.Одеса кавер бенд PREMIER PROJECT та завершилось свято дискотекою і народним гулянням.

         Святкування Дня селища Березине видалось теплим, цікавим і веселим.

         Керівництво Тарутинської селищної ради висловлює щиру подяку усім керівникам підприємств та громадянам, які долучились до організації проведення цього заходу.

 

Bookmark the Постійне посилання.

Залишити відповідь